Росія знову бреше: СБ ООН не блокував її ініціативу щодо засудження акції біля Посольства РФ

sergeev oon

 
Повідомлення російських ЗМІ про начебто «умисне блокування західними делегаціями в СБ ООН» ініціативи Москви щодо засудження протестів навколо Посольства РФ в Києві не відповідає дійсності. Про це йдеться в коментарі УКРІНФОРМу Постійного представника України при ООН Юрія Сергєєва, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Насправді, як нам стало відомо, проект заяви був відхилений самою російською стороною через її принципове небажання включити в текст даного документа запропонованої іншими делегаціями СБ тези про рішуче засудження знищення українського літака«Іл-76»терористами в небі над Луганськом, що призвело до загибелі 49 вітчизняних військових. У цьому ж абзаці виражалися глибокі співчуття сім'ям загиблих», - зауважив Ю. Сергєєв.

Крім того, за його словами, в проект заяви була внесена поправка, яка містила тезу «про необхідність посилення захисту кордонів на сході України та припинення нелегальних поставок зброї та пересування бойовиків по прикордонних регіонах».

Однак, підкреслив дипломат, в Росії чомусь замовчують реальну причину відхилення документа на консультаціях членів Радбезу, які відбулися 14 червня. Він висловив переконання, що це «яскраво демонструє справжні наміри російської сторони» щодо негайного вирішення конфлікту на сході України, до чого так невпинно закликає російське керівництво.

Як повідомлялося раніше, у суботу окремі російські ЗМІ почали активно поширювати інформацію про начебто навмисне блокування заяви для преси Голови СБ ООН В.Чуркіна із засудженням акцій протесту біля Посольства РФ у Києві. Російські мас-медіа називали це «антиросійською змовою», «розв'язуванням рук українським фашистам», «підтримкою Заходом націоналістів і агресорів в Україні».

Того ж дня МЗС України розповсюдило офіційну заяву, в якій засудило радикалізацію акції протесту біля російського дипустанови, а правоохоронними органами України було затримано найактивніших протестувальників і провокаторів, які своїми діями прагнули перетворити мирну акцію висловлення громадського протесту в агресивний напад.

Спроби провокативних дій цих осіб могли тільки ускладнити існуючу напруженість в російсько-українських взаєминах. При цьому не виключається, що вони мали намір використати ситуацію для створення «потрібних» російським телеканалам сюжетів для посилення антиукраїнської істерії і пропаганди, що панує в медіа-середовищі сусідньої держави.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.