​МЗС України відкрило доступ до інформаційного ресурсу «Поради подорожуючим»

З метою надання громадянам України, які перебувають за кордоном або мають намір виїхати за межі України, оперативної інформації щодо безпекової ситуації у різних країнах світу, основ їх міграційного законодавства, митних правил, фітосанітарних вимог, рекомендацій щодо дій у надзвичайних ситуаціях, контактів дипломатичних представництв та консульських установ України за кордоном Департаментом консульської служби МЗС України, за допомогою волонтерів, створено інформаційний ресурс «Поради подорожуючим»: http://tripadvisor.mfa.gov.ua.


Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС України.

На динамічній мапі світу веб-ресурсу, серед іншого, будуть оперативно з’являтись повідомлення про надзвичайні події за кордоном, які можуть мати негативні наслідки для подорожуючих.

У 2017 році МЗС України планує додатково розробити та запровадити систему добровільної реєстрації українських громадян при виїзді за кордон (ДРУГ), яка дозволить забезпечити оперативне інформування громадян України, які перебувають за межами України, про безпекову ситуацію, техногенні та природні катаклізми, потенційні загрози та їхні дії у надзвичайних ситуаціях тощо шляхом надсилання текстових повідомлень на мобільні номери телефонів або повідомлень на електронні адреси зареєстрованих осіб.

Планується також розробити мобільний додаток до смартфонів на базі операційних систем Android та іOS, який можна буде безкоштовно завантажити в Google Play або AppStore.

У розробленні та впровадженні інформаційного ресурсу «Поради подорожуючим» безпосередню участь брали волонтери: Поремчук Євгенія, керівник проекту «Розумне місто», Поремчук Євген, керівник департаменту інформаційних технологій компанії «30-тий Меридіан»; Любомир Бойчук - віце-президент компанії «Інфопульс», Люба Шипович - президент громадської організації «Разом», Федір Мартинов - волонтер громадської організації «Разом» та Олександра Навроцька.

Фото DT.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.