​З 11 червня на кордонах з ЄС чатуватимуть експерти з агентства Frontex разом з українськими прикордонниками

У ніч з 10 на 11 червня громадяни України почнуть перетинати кордон в безвізовому режимі з країнами Європи. Українців, які мають біометричні паспорти, співробітники Держприкордонслужби очікують у всіх пунктах пропуску на кордоні з ЄС та в аеропортах, звідки відбуватимуться рейси в європейські країни. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.


Напередодні набуття чинності порядку поїздок без віз для наших співвітчизників Державна прикордонна служба України виступила із ініціативою перед Європейською агенцією із прикордонної та берегової охорони FRONTEX. Зокрема, українські прикордонники ініціювали розширення географії проведення спільних операцій та залучення експертів Агенції, як експертів, і їх перебування у пунктах пропуску на території України. Іноземні експерти надаватимуть вичерпну консультативну допомогу як прикордонникам, так і українцям задля вжиття всіх необхідних заходів, щоб зменшити можливі відмови громадянам України під час перетинання кордону з країнами-членами ЄС.

У свою чергу агенція FRONTEX вже підтвердила згоду на таку пропозицію і відряджає до українських пунктів пропуску низку своїх експертів.

Так, у період з 10 по 22 червня представники Держприкордонслужби спільно з представниками FRONTEX візьмуть участь у спільних заходах в рамках лібералізації візового режиму. До них будуть залучені представники таких країн як Чехія, Франція, Польща, Нідерланди, Естонія, Словаччина, Італія, Словенія та Литва. Експерти з цих країн будуть присутніми в пунктах пропуску як авіаційного сполучення – «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Львів», так і в автомобільних пунктах пропуску «Тиса», «Лужанка», «Ужгород», «Ягодин», «Краковець», «Рава-Руська» та «Порубне».

Фото ec.europa.eu



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.