​Відкритість на громадян України - це послідовна політика Польщі

Те, що Польща відкрилася на громадян України, є не випадковістю, а випливає з послідовної політики і попереднього, і теперішнього уряду Республіки Польща. Це має величезне значення для стабілізації суспільної ситуації в Україні, – заявив віце-міністр Бартош Ціхоцький, відповідальний у польському МЗС за східні питання.


Як повідомляє «Польське радіо», на засіданні сеймової комісії закордонних справ 26 жовтня віце-міністр Бартош Ціхоцький представив інформацію на тему запланованого на листопад саміту Східного партнерства. Політик звернув увагу, що в Польщі «сьогодні проживає – працює, навчається у вишах – один мільйон кількасот тисяч громадян України», чиї «грошові перекази на батьківщину торік перевищили 8 мільярдів злотих» (1,8 мільярда євро). «Такої підтримки Україна не отримує більше ні від кого», – оцінив польський віце-міністр. Громадяни України самі працюють на цю підтримку, але Польща дає їм таку можливість, «полегшуючи доступ», – зазначив віце-голова зовнішньополітичного відомства.

За словами віце-міністра закордонних справ Бартоша Ціхоцького, факт, що Польща відкрилася на українських працівників і студентів, об’єктивно «має величезне значення для стабілізації суспільної ситуації в Україні в нинішніх умовах війни на сході, окупації Криму». Як додав віце-міністр, наслідком цього є посилення міжособистісних відносин у небаченому раніше масштабі. Те, що українську та російську мову часто можна почути у Варшаві та в інших містах у Польщі, Бартош Ціхоцький назвав наслідком польської політики та політики ЄС полегшення доступу. Віце-міністр додав, що ця політика випливає з упевненості, що завдяки скасуванню бар’єрів поширяться західні моделі ринкових відносин та функціонування демократії.

Фото sejm.gov.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.