​Європарламент стверджує, що ОБСЄ усунуло критичне формулювання стосовно росії зі спільної заяви

ОБСЄ замінило формулювання стосовно росії у прес-релізі, виданому після проведення першого туру українських виборів, заявляє Європейський парламент. Копію відповідного листа від Європарламенту до представництва Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (ODHIR) у Варшаві отримало Радіо «Свобода» RFERL, передає «Голос Америки».


Лист датовано 4 квітня і надіслано від імені установи за підписом двох членів Європейського парламенту високого рангу. У листі інцидент названо «безпрецедентним і неприйнятним», повідомляє RFERL.

Прес-служба ODHIR, організації, що проводить спостереження за виборами, закликала голову делегації Європарламенту на виборах 31 березня, польського депутата Даріуша Розаті, змінити формулювання частини прес-релізу, написаної від Європарламенту, і замінити слова «тривала війна, яку Росія розв’язала проти України» на «тривалий конфлікт на сході».

«Розаті чітко зазначив, що він розуміє обмеження, що стоять перед ОБСЄ ... однак наголосив, що не буде змінювати початковий текст, - йдеться в листі. – Таким чином, він погодився, що цитати від Європарламенту не буде взагалі у спільному прес-релізі, виданому ODHIR».

Незважаючи на запевнення ODHIR, копії з «неприйнятним» розмитим формулюванням були видані журналістам на прес-конференції 1 квітня.

«Питання, про яке йдеться – надзвичайно серйозне. Воно порушує право Європейського парламенту, як незалежної та суверенної міжнародної організації, висловлювати власну точку зору з певного питання», - цитує лист RFERL.

Європарламент звернувся до ODHIR з проханням надати пояснення до другого туру виборів 21 квітня.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.