​Родині українця, якого польський роботодавець покинув помирати у лісі, зібрали понад 4 млн гривень

Приблизно 600 тисяч злотих (майже 4 мільйони 200 тисяч гривень) зібрали тисячі людей у Польщі, аби допомогти родині українського працівника Василя Чорнея з Прикарпаття. Нагадаємо, чоловікові стало зле на роботі і замість того, щоб викликати швидку допомогу, польська роботодавиця вивезла його до лісу. Померлого українця знайшов лісник за 125 кілометрів від його місця праці, повідомляє Польське радіо.


Допомога родині загиблого українця – це людський вимір солідарності, це реакція на негідність, вважає ініціатор збору допомоги, почесний консул України у Познані Вітольд Горовський, який відвідав родину Василя Чорнея, пише Радіо Свобода. Троє неповнолітніх дітей – дівчатка 12 і 7 років, а також 9-річний син залишилися без тата, а мама померлого через інвалідність щодня потребує ліки.

Протягом 11 років, допоки найменша дитина трагічно померлого українця не досягне повноліття, родина Василя Чорнея щомісяця отримуватиме 2 тисячі злотих (14 000 гривень). Окрім того, якщо діти здобуватимуть освіту, то кожен із них отримуватиме по 1500 злотих (понад 10 тисяч гривень) на місяць.

Вітольд Горовський відвідав родину Василя Чорнея у селі Троїця, Снятинського району Івано-Франківської області. Там він познайомився з батьками померлого, а також із дружиною Наталею і трьома дітьми.

«(…) Тато Василя Чорнея – Дмитро і Наталя отримали певні суми готівкою за потребою, на покриття видатків, які мали останнім часом. Водночас були підписані умови, які гарантують пані Наталі отримання протягом 11 років, до червня 2030 року, певної суми коштів. Окрім того, я запевнив її про суттєву підтримку для навчання її дітей, а це приблизно 1500 злотих щомісячно на кожну дитину. Вже за 5 років ми будемо розв'язувати питання щодо освіти Насті (старша донька загиблого – ред.), залежно від її планів. Був у селі вперше. Не знав раніше їх. Мушу сказати, ваші гроші потрапляють до бідних людей, які їх потребують, які у скорботі, але сповнені вдячності», - написав у понеділок Вітольд Горовський у себе на сторінці у Facebook.

Крім того, почесний консул України у Познані організував для родини померлого українця юридичну допомогу. За словами дружини Василя, Наталії, адвокат допомагає їм довести справу до кінця. «Ми хочемо знати, що сталося насправді. Живим чи вже мертвим везли Василя? У цьому питанні ще тривають експертизи», - сказала вона.

«Мені дуже приємно, що для моєї родини, моїх дітей поляки організували таку допомогу, і я дуже вдячна їм за це», - додала пані Наталія.

Нагадаємо, на початку липня Вітольд Горовський повідомив, що завдяки понад 5 тис. жертводавцям по всій Польщі для родини Василя Чорнея вдалося зібрати понад 500 тис. злотих.

Польській роботодавиці загрожує до 5 років позбавлення волі. Нині триває слідство, і жінка перебуває під арештом.

Фото polskieradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.