​Зростає число іноземців, які легально працюють у Польщі, більшість з них є громадянами України

На польському ринку дедалі більше іноземців, що знаходять тут легальне працевлаштування, - повідомляє Заклад соціального страхування (пол. Zakład Ubezpieczeń Społecznych). За словами речника цієї установи Войцєха Андрусєвича, від початку року число зареєстрованих у ZUS іноземців зросло на 75 тисяч і наприкінці червня досягло 644 тисяч, повідомляє Польське радіо.


«Звісно, більшість з них, 483 тисячі, є громадянами України. Наступна національна група вже у понад десятеро менша. Ми говоримо про громадян Білорусі, яких є у межах 38 тисяч. Далі маємо грузинів – приблизно 9,5 тисяч, а потім молдаван і громадян росії – понад 8 тисяч», - повідомив Войцєх Андрусєвич.

За його словами, всі зареєстровані у ZUS іноземці працевлаштовані у Польщі легально:

«Насправді у межах 70% тих, хто розпочинає у Польщі працю (ми тут говоримо про іноземців), розпочинають її, маючи ставку. Лише у межах 3-4% - це ті, хто відкриває власну підприємницьку діяльність. А решта – це ті, хто працює на основі договору доручення».

Експерт з ринку праці Анджей Кубісяк з Польського економічного інституту наголошує, що ці дані його не здивували:

«Ми бачимо, що іноземці постійно напливають на польський ринок праці. Це доказ того, що ми весь час є досить містким ринком, з’являються нові робочі місця і той обсяг вакансій, що є у Польщі, залишається на досить незмінному рівні – понад 140 тисяч незаповнених робочих місць – призводить до того, що фірми й надалі хочуть працевлаштовувати іноземців, передусім працівників з України».

Галузями, що найчастіше потребують українських працівників, є промислова, будівельна та транспортно-логістична, - додає Анджей Кубісяк.

Фото polskieradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.