Польща, спільно з групою країн молодого Європейського Союзу, однозначно підтримує європейську перспективу України

«Польща, спільно з групою країн так званого молодого Європейського Союзу, однозначно підтримує політику розширення Європейського Союзу і бачить у ній шанс для Європи», - запевнив у четвер у Криниці віце-міністр закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк. Він наголосив, що підтримка Польщі стосується як країн Західних Балкан, які прагнуть вступити до ЄС, так і України та інших держав, котрі беруть участь у форматі Східного партнерства і які висловлюють бажання вступити до Євроспільноти, повідомляє Польське радіо.


Перспективам і темпам потенційного розширення ЄС на наступні країни була присвячена одна із панелей, що завершувала у четвер у Криниці 29 Економічний форум. Дискусія зібрала політиків та експертів, зокрема, з Польщі, Чехії, Австрії, України, Хорватії та Чорногорії.

Серед причин сповільнення євросоюзної політики розширення та загроз для цього процесу віце-міністр Шинковський вель Сенк назвав скептицизм з цього питання у деяких державах «старого» ЄС (наприклад, у Франції) та нестабільність і ситуацію у частині країн, які прагнуть стати членами Спільноти. Він сказав, що затяжні процедури там також можуть відвернути людей від цього процесу.

Шинковський вель Сенк запевнив, що польська підтримка для розширення ЄС стосується також України та інших держав, котрі беруть участь у створеному 10 років тому форматі Східного партнерства. «Зрозуміло, що Польща, як співавтор цього формату (...), підтримує наближення країн Східного партнерства до ЄС, також з можливістю членства для цих країн, які будуть зацікавлені у цьому», - заявив він.

«Європейська перспектива для країн Східного партнерства, а, у першу чергу, для нашого сусіда, України, країни, на яку напала російська федерація, є для нас очевидністю, і таку політику ми маємо намір підтримувати», - додав віце-міністр, наголосивши, що будь-які суперечливі питання щодо в основному історії у відносинах з Україною потрібно розв'язувати у «дусі діалогу, правди та історичної чесності».

«Це (історичні суперечки - ред.) не змінюють факту, що наша підтримка для європейської перспективи України є однозначною, бо це наш обов'язок, це в інтересах усього ЄС, Польщі та в інтересах України», - наголосив він.

Фото polskieradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.