​Польща допоможе Україні створити систему підтримки солдатів з бойовою травмою

Польські фахівці з Військового інституту медицини допоможуть Україні розвинути систему допомоги солдатам з бойовими психічними травмами. Експерти Клініки психіатрії, бойового стресу та психотравматології Військового медичного інституту підготують український персонал та підкажуть, як створити модельні рішення. Про це повідомив очільник клініки лікування бойового стресу полковник Радослав Творус, передає Польське радіо.


Військовий наголосив, що польські лікарі хочуть зробити те, з чим кільканадцять років тому полякам допомагали американці. Коли польські солдати поверталися з перших бойових місій в Іраку та Афганістані, почала посилюватися проблема бойового стресу і пов'язаних з ним проблем зі здоров'ям. Експерти з Військового медичного інституту хочуть поділитися досвідом у цій галузі та показати українцям, як створити комплексну систему догляду за ветеранами.

Очільник Клініки психіатрії, бойового стресу та психотравматології додав, що Військовий медичний інститут співпрацює з українськими лікарями декілька років. Польські експерти зауважили, що в українців є добрі клініки, котрі підтримують військових із бойовою травмою, але не вистачає підходу до цих питань. А тому з наступного року почнуться вишколи для вибраних українських лікарів і наукового персоналу. Десять осіб пройдуть навчання у Польщі, а потім свої знання вони поширюватимуть в Україні.

«Ми маємо надію, що якщо поділимося нашим досвідом з українцями, то вони швидко створять у себе систему підтримки ветеранів. А у них є реальна проблема, бо там триває війна», – сказав полковник Радослав Творус.

Українська сторона запропонувала декілька госпіталів, які могли б взяти участь у вишколах. Військовий медичний інститут вибрав, зокрема, Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни. Туди потрапляють солдати з усієї України.

Проєкт вишколів для українських лікарів відбувається під наглядом Міністерства національної оборони, а кошти на його фінансування надасть Міністерство внутрішніх справ Польщі.

Фото polskieradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.