​Суд у Швейцарії засудив колишнього депутата Мартиненка до 28 місяців в'язниці за відмивання грошей

У Швейцарії федеральний суд визнав колишнього українського депутата Миколу Мартиненка винним у відмиванні близько 2,8 мільйона євро через швейцарську фінансову систему «у складі злочинного угруповання». Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» з посиланням на три своїх джерела, пише ukranews.com.


Разом з Мартиненко суд визнав винним ще одного українця - Павла Скаленко, який разом з екс-депутатом фігурує і в українському кримінальному провадженні НАБУ і САП.

За словами швейцарських правоохоронців, схема відмивання коштів працювала так: Микола Мартиненко і Павло Скаленко відкривали в швейцарських банках рахунки, з яких купували нерухомість і активи в Швейцарії та інших країнах.

За даними слідства, колишній депутат доручив спільникові - Павлу Скаленко - створити офшорну компанію в Республіці Панама. Її директорами виступали різні громадяни Панами, але всі вони називали Мартиненко своїм уповноваженим представником.

Тому, стверджують правоохоронці, за вказівкою Мартиненко його спільник відкривав банківські рахунки в Швейцарії від імені офшорної компанії, відзначаючи в документах бенефіціарним власником активів самого Миколу Мартиненка. Мартиненко своєї провини за цими звинуваченнями не визнавав.

Справа в Швейцарії пов'язана з українською справою стосовно колишнього народного депутата і його спільників, яку вели НАБУ і САП і яка зараз розглядається у Вищому антикорупційному суді.

Микола Мартиненко. Фото hromadske.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.