​У Польщі затримали польсько-українську банду, яка викрадала авто, скуповувала крадене та займалася наркозлочинністю

Поліція з Катовиць разом із антитерористичним підрозділом та прикордонниками затримали шістьох членів польсько-української злочинної групи, яка займалася викраденням автомобілів та мотоциклів, скупкою викрадених автомобілів та наркозлочинністю, передає Польське радіо.


Затримані – троє українців та троє поляків. Правоохоронці вилучили у них чотири мотоцикли та автомобіль, автозапчастини, 1,5 кг амфетаміну, марихуану та готівку. Про це у середу повідомили у сілезькій поліції.

Справою банди, учасники якої з 2020 року по всій країні займалися крадіжками транспортних засобів та скупівлею викрадених автомобілів та запчастин до них, з квітня займалися співробітники кримінального відділу головного штабу поліції Сілезького воєводства. Розслідування контролювала районна прокуратура в Мишкуві.

«Слідчі відпрацювали злочинну групу та зібрали докази, а потім приступили до арешту. Їм допомагали поліцейські з Незалежного підрозділу боротьби з тероризмом у Катовицях, а також офіцери прикордонної служби з Гребенного та Руди-Шльонської. У результаті скоординованої акції в кількох містах Сілезії та Малопольщі загалом було заарештовано шість чоловіків – трьох громадян України та трьох громадян Польщі», – повідомили в поліції.

Під час обшуків правоохоронці вилучили, зокрема, чотири мотоцикли та легковий автомобіль, а також автозапчастини вартістю приблизно 500 тисяч злотих. Вони також виявили електронні пристрої, що використовуються для крадіжки транспортних засобів, та 56 000 злотих готівкою. Силовики також виявили 1,5 кг амфетаміну та 300 грамів марихуани, а також обладнання, що використовується для професійного вирощування коноплі.

Усім чоловікам висунуті обвинувачення. Двох громадян України взято під тимчасовий арешт. Решта затриманих потрапили під нагляд поліції.

Фото slaska.policja.gov.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.