​Завершилася п’ята сесія Верховної Ради України восьмого скликання

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання. Він нагадав, що у неділю відзначається День Соборності України. «Це святий для всіх українців день - свято, яке на рівні з Днем незалежності України, скроплене кров’ю і потом багатьох поколінь українців за нашу країну», - наголосив він.


А.Парубій зазначив, що «дуже символічним є те, що 22 січня 1918 було затверджено IY Універсал Центральної Ради, яким було проголошено незалежність нашої держави, а вже через рік - 22 січня 1919 року сталося об’єднання УНР і Західно-Української народної Республіки в одну неподільну соборну державу».

«Сьогодні, в час, коли російський окупант на наших землях проводить агресію, нам важливо пам’ятати цей символічний акт єдності наших земель; ми маємо сказати нашим побратимам, які воюють на окупованих територіях, що зробимо усе можливе, щоб вигнати окупантів, відновити нашу територіальну цілісність і продемонструвати, що соборність і єдність України є для нас найбільшою цінністю», - наголосив Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради України привітав з днем народження Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Головуючий повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром - Міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово Першому віце-прем’єр-міністру - Міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву.

Урядовець доповів про підсумки розвитку національної економіки у 2016 році та перспективи на 2017 рік.

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко доповів про підсумки проведення реформи децентралізації в Україні у 2016 році, плани Уряду щодо продовження розпочатих реформ, прийняття необхідних законодавчих актів для їх продовження тощо.

Члени Уряду відповіли на усні запитання народних депутатів.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Із заключним словом виступив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради України підбив підсумки роботи Парламенту під час п’ятої сесії. Він повідомив про підготовлений детальний звіт про цю сесії з усією статистикою, який є у вільному доступі.

Підсумовуючи п’яту сесію, А.Парубій подякував народним депутатам за роботу під час цієї сесії. «Це був дуже важкий, але водночас, дуже відповідальний час для України», - сказав він.

Голова Верховної Ради також подякував представникам Уряду за співпрацю і злагоджену роботу між Парламентом і Урядом.

«Під час цієї сесії протягом п’яти місяців роботи ми ухвалили 106 законів в цілому, з них 16 з ратифікації, 60 законопроектів ухвалено у першому читанні. Ми змогли пройти шляхом реформ в багатьох сферах. Були ухвалені надзвичайно важливі закони щодо реформування сфери енергетики та комунальних послуг. Ми продовжили судову реформу і Закон «Про Вищу раду правосуддя» став символом того, що ми рішуче налаштовані на реформування судової системи. Ми прийняли бюджет, бюджет воюючої країни», - зазначив він.

Андрій Парубій закрив п’яту сесію Верховної Ради України восьмого скликання.

У сесійні залі пролунав Державний Гімн України.

Шоста сесія розпочнеться у вівторок, 7 лютого 2017 року.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з Прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.