​Пленарне засідання Верховної Ради України 7 квітня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, привітав усіх з Святом Благовіщення. Головуючий повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.


Відбулася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступів членам Кабінету Міністрів.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив вдячність всім, хто доклав зусиль для виконання реформ, які були необхідні для отримання вчорашнього рішення - надання Україні безвізового режиму.

Він також подякував всім народним депутатам за їхню «особисту заангажованість у прийнятті необхідних рішень».

Міністр зазначив, що учора це було прогнозоване, але тим не менше емоційне рішення. «521 голос «за» - це добрий результат, оскільки нас підтримали всі друзі Європи, всі друзі України. Тому -це рішення для нас, для Європи, для нас спільне», - сказав він.

Міністр розповів про наступні кроки завершення процесу надання Україні безвізового режиму.

П.Клімкін повідомив, що безвізовий режим буде працювати для 30 країн - це 26 країн-членів ЄС. Для Великобританії та Ірландії існує окрема візова практика. І чотири країни, які доєдналися до Шенгенської зони це - Норвегія, Ісландія, Швейцарія і Ліхтенштейн.

П.Клімкін наголосив, що безвізовий режим буде працювати саме для власників біометричних паспортів. «Це буде безвізовий режим для короткострокових поїздок і для нас дуже важливо, щоб ми відповідально до цього поставилися», - наголосив він.

Міністр повідомив, що саме з сьогоднішнього дня працює новий регламент Європейського Союзу, який спрямований на підвищення безпеки. Він працює не тільки для громадян України, не тільки для громадян країн-членів ЄС, але абсолютно для всіх. Це означає, що можуть бути додаткові перевірки. Він заспокоїв громадян, щоб вони не хвилюватися під час перетину кордону.

П.Клімкін насамкінець сказав, що далі багато завдань, насамперед, пов’язаних з роботою з Агентством з безпеки кордонів ЄС, новоствореним офісом прокуратури ЄС, з країнами-членами. Тому потрібно пройти цей етап і запустити справжній безвізовий режим.

Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк доповів про практичні кроки, які здійснює очолювана ним служба для запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом.

Він зазначив, що Міграційна служба відповідає за дуже важливу частину процесу візової лібералізації - за початок видачі біометричних документів. Він повідомив, що видачу цих документів розпочато в січні 2015 року. Станом на сьогодні вже три мільйони 25 тисяч 129 громадян отримали біометричні документи для виїзду за кордон.

М.Соколюк також повідомив, що українські біометричні паспорти для виїзду за кордон визнані всім світом.

За словами урядовця, всі підрозділи Міграційної служби оснащені відповідним обладнанням. Додатково до процесу видачі документів долучилися центри надання адміністративних послуг (їх вже працює 18 і найближчим часом їх мережа збільшиться).

Доповідач також повідомив, що кожен день понад десять тисяч громадян України отримують нові біометричні паспорти для виїзду за кордон, а в деякі дні – 12 тисяч. «Процес триває. Ми бачимо, що попит зростає. Це пов’язано з травневими святами, з літнім відпочинком. Ми до цього готові», - зазначив він.

М.Соколюк також нагадав, що безвізовий режим - це право виїхати до країни Європейського Союзу з туристичною метою, з іншою метою, але це не право залишитися понад 90 днів і це не дає права на працевлаштування.

Урядовець подякував народним депутатам за важливу підтримку законів, які були необхідні для початку цього процесу.

Члени Уряду відповіли на запитання народних депутатів.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток оборонно-промислового комплексу та авіакосмічної галузі України», головою якого обрано народного депутата Віктора Кривенка.

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд оголосила депутатські запити.

Народні депутати виступили із заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закрила пленарне засідання.

Наступне пленарне засідання шостої сесії відбудеться у вівторок, 11 квітня.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.