​Пленарне засідання Верховної Ради України 17 травня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після реєстрації народних депутатів відкрив ранкове засідання. Народні депутати виступили із оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями. Після виступів парламентарії розглянули питання ратифікації.


Ухвалено Закон «Про внесення змін до пункту 2 Закону України «Про ратифікацію Європейської соціальної хартії (переглянутої)».

Законодавчим актом внесено зміни до пункту 2 Закону України «Про ратифікацію Європейської соціальної хартії (переглянутої)», відповідно до яких Україна бере на себе зобов'язання вважати обов'язковими для України пункти 3 та 4 статті 12 Європейської соціальної хартії (переглянутої), а саме - докладати зусилля для поступового піднесення системи соціального забезпечення на більш високий рівень, а також вживати заходів шляхом укладання відповідних двосторонніх і багатосторонніх угод або в інший спосіб і відповідно до умов, визначених у таких угодах, для забезпечення: рівності між їхніми власними громадянами та громадянами інших Договірних Сторін у тому, що стосується прав на соціальне забезпечення, включаючи збереження пільг, які надаються законодавством про соціальне забезпечення, незалежно від пересування соціально захищених осіб по територіях Договірних Сторін; надання, здійснення та поновлення прав на соціальне забезпечення такими засобами, як сумарний залік періодів страхування або роботи, що були здійснені за законодавством кожної з Договірних Сторін.

Проект Закону зареєстровано за №0142.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про економічне співробітництво».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про економічне співробітництво, вчинену 27 березня 2013 року в м. Києві, яка набирає чинності на тридцятий день з дати отримання останнього письмового повідомлення дипломатичними каналами, у якому Договірні Сторони інформують одна одну про завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності зазначеною Угодою.

Угода спрямована на розвиток партнерських взаємовигідних відносин між Україною та Республікою Хорватія в економічній сфері, зокрема в таких галузях як суднобудування, машинобудування, енергетика та електротехнічна промисловість, інфраструктура, сільське господарство та харчова промисловість. У відповідній Угоді передбачається створення Спільної комісії з питань економічного співробітництва, на яку покладаються повноваження щодо обговорення питань з розвитку двосторонніх економічних відносин, визначення нових можливостей для подальшого розвитку майбутнього економічного співробітництва, розроблення пропозицій щодо поліпшення умов для економічного співробітництва між підприємствами обох держав тощо.

Проект Закону зареєстровано за №0138.

Ухвалено Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чеської Республіки про науково-технологічне співробітництво».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чеської Республіки про науково-технологічне співробітництво, вчинену 19 грудня 2011 року у м. Празі, яка набирає чинності з дати отримання останньої дипломатичної ноти про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Угода спрямована на створення належних правових засад для розвитку відносин між Україною та Чеською Республікою у сфері науки і технологій, сприяння інтеграції українських науково-дослідних установ та університетів до європейської наукової спільноти, подальшій спільній участі обох держав у загальноєвропейських наукових проектах.

Проект Закону зареєстровано за №0140.

Народні депутати розглянули питання захисту прав дитини.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо покращення захисту права дитини на належне утримання».

Законодавчим актом спрощено механізм прийняття судового рішення щодо стягнення аліментів шляхом спрощення судового захисту прав одержувача аліментів, врахування прихованих доходів платника аліментів при визначенні розміру аліментів.

Відповідні зміни внесено до Сімейного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу та Закону України «Про судовий збір».

Проект Закону зареєстровано за №4928.

Прийнято Закон «Про внесення змін до статті 19 Сімейного кодексу України щодо забезпечення дотримання житлових прав дитини».

Законодавчим актом доповнено перелік спорів щодо захисту сімейних прав та інтересів, у розгляді яких обов’язковою є участь органу опіки та піклування, спорами щодо виселення або зняття дитини з реєстрації.

Законом частину четверту статті 19 Сімейного кодексу України викладено у такій редакції:

«4. При розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, в тому числі виселення або зняття дитини з реєстрації місця проживання, або визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов'язковою є участь органу опіки та піклування».

Закон прийнято з техніко-юридичним правками.

Законопроект зареєстровано за №5101.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб».

Законопроектом пропонується посилити соціальний захист внутрішньо переміщених осіб, створивши правові умови для забезпечення безкоштовним харчуванням їхніх дітей, які виховуються і навчаються в освітніх закладах, а також забезпечення дитячим харчуванням новонароджених дітей.

Відповідні зміни передбачається внести до законів «Про дошкільну освіту», «Про дитяче харчування», «Про загальну середню освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Проект Закону зареєстровано за №3459-1.

За результатами голосування народні депутати не підтримали проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Демографічна криза в Україні: причини, наслідки та шляхи подолання» (21 червня 2017 року) №6349.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закрила пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.