​Пленарне засідання Верховної Ради України 7 червня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями. Парламентарії розглянули питання ратифікації.


Прийнято Закон «Про ратифікацію Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер».

Верховна Рада України ратифікувала Договір між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер, вчинений 29 листопада 2012 року в м. Римі, який набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання Договірними Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання цим Договором чинності.

Метою Договору є створення правових і організаційних умов співпраці для досягнення раціонального й екологічно обґрунтованого використання і охорони водних та інших природних ресурсів і екосистем басейну річки Дністер на користь населення і сталого розвитку держав Договірних Сторін.

Крім того, в Договорі регулюються: принципи і напрями співробітництва у цій сфері; заходи із запобігання і обмеження забруднення вод, попередження і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; моніторинг і екологічна оцінка; оцінка впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті; обмін даними й інформацією; науково-технічна співпраця; розподіл водних ресурсів; регулювання стоку вод; збереження і використання водних біологічних ресурсів; доступ громадськості до інформації про стан басейну річки Дністер та її участь в ухваленні рішень; відповідальність і відшкодування збитків за сумлінне виконання своїх зобов’язань за цим Договором тощо.

Проект Закону зареєстровано за №0146.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про співробітництво в галузі освіти і науки».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про співробітництво в галузі освіти і науки, підписану 9 грудня 2011 року у м. Подгориця, яка набирає чинності з дати взаємного повідомлення дипломатичними каналами про завершення процедур, які визначені законодавством держав Сторін необхідними для набрання нею чинності.

Проект Закону зареєстровано за №0147.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу».

Верховна Рада України ратифікувала Європейську угоду про передачу заяв про правову допомогу (додається), учинену 27 січня 1977 року у м. Страсбург, яка набирає чинності для України через один місяць після дати передачі на зберігання документа про ратифікацію, з такими заявою та застереженням:

1) до статті 2:

«органом, що передає заяви про правову допомогу, та центральним органом, що приймає заяви про правову допомогу, відповідно до статті 2 Угоди в Україні є Міністерство юстиції України»;

2) до статті 13:

«відповідно до пункту 1 статті 13 Угоди Україна заявляє, що вона повністю виключає застосування підпункту «b» пункту 1 статті 6».

Проект Закону зареєстровано за №0148.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Словенія про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та представництв при міжнародних організаціях».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Словенія про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та представництв при міжнародних організаціях, вчинену 3 листопада 2016 року у м. Києві та 8 листопада 2016 року в м. Любляні, яка набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності зазначеною Угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0133.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників».

Верховна Рада України ратифікувала:

1. Третій додатковий протокол до Європейської конвенції про видачу правопорушників, учинений 10 листопада 2010 року у м. Страсбурзі, який набирає чинності для України у перший день місяця, що настає після закінчення тримісячного строку з дати передачі на зберігання її ратифікаційної грамоти, з такими заявами:

«Відповідно до пункту 5 статті 4 Третього додаткового протоколу Україна заявляє, що згода особи на видачу у спрощеному порядку та у відповідному випадку відмова особи від застосування спеціального правила можуть бути відкликані до їх затвердження слідчим суддею»;

«Відповідно до підпункту «b» статті 5 Третього додаткового протоколу Україна заявляє, що стаття 14 Конвенції не застосовується, якщо видана Україною особа погодилася на видачу та чітко висловила відмову від застосування спеціального правила».

2. Четвертий додатковий протокол до Європейської конвенції про видачу правопорушників, учинений 20 вересня 2012 року у м. Відні, який набирає чинності для України у перший день місяця, що настає після закінчення тримісячного строку з дати передачі на зберігання її ратифікаційної грамоти, ратифікувати (додається) з такими заявою та застереженнями:

«Відповідно до пункту 1 статті 2 Четвертого додаткового протоколу Україна заявляє, що органами, яким надаються повноваження згідно з пунктом 1 статті 12 Конвенції в редакції цього Протоколу, є Міністерство юстиції України (щодо видачі особи під час судового провадження або виконання вироку) і Генеральна прокуратура України (щодо видачі особи під час досудового розслідування)»;

«Відповідно до пункту 5 статті 21 Конвенції у редакції статті 5 Четвертого додаткового протоколу Україна дозволяє транзитне перевезення через свою територію осіб, що видаються, за всіх умов, за яких вона дозволяє видачу правопорушників»;

«Відповідно до пункту 3 статті 6 Четвертого додаткового протоколу Україна зазначає, що для цілей статті 12 та підпункту «а» пункту 1 статті 14 Конвенції в редакції цього Протоколу Україна залишає за собою право вимагати надання оригіналу запиту та засвідчених копій підтвердних документів».

Проект Закону зареєстровано за №0135.

Народні депутати не змогли включити до порядку денного проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку з ратифікацією Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників №6149.

Головуючий звернув увагу на недостатню кількість присутніх у сесійній залі народних депутатів.
Представники фракцій висловилися за проведення рейтингового голосування. У голосуванні взяли участь 213 парламентаріїв.

У зв’язку з недостатньою кількістю народних депутатів у сесійному залі головуючий достроково закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.