​Пленарні засідання Верховної Ради України 7 вересня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після реєстрації народних депутатів відкрив ранкове засідання. Головуючий повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і члени Уряду, керівники центральних органів виконавчої влади, судової гілки влади, посадові особи, яких Верховна Рада обирає і дає згоду на призначення, представники громадських організацій і засобів масової інформації, глави дипломатичних представництв та інші офіційні особи.


Голова Верховної Ради України надав слово Президенту України Петру Порошенку.

З щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України перед народними депутатами виступив Президент України Петро Порошенко.

У виступі Президент України окреслив головні успіхи та невдачі.

«Ми за Вами вибралися із глибокої, смертельно небезпечної прірви - це є наше очевидне досягнення. Ясно й чітко бачимо далеку поки що вершину, яку маємо підкорити, - це наша велика мета. Та ми все ще близько до урвища, можемо схибити і оступитися. Один лише неправильний крок - і ми знову вниз… Це - наш головний ризик. Із-за перевалу над нами нависає хижа орда - це небезпечна і довготривала загроза», - заявив він.

Президент України у виступі поінформував про нові ініціативи України.

«У липні на саміті Україна-ЄС українська сторона внесла на розгляд керівництву Євросоюзу нові ініціативи щодо нашого бачення стратегічного довгострокового співробітництва. Це асоціація з шенгенською зоною, приєднання до Митного союзу ЄС, приєднання до Енергетичного союзу ЄС, вступ у дію спільного авіаційного простору та єдиного цифрового ринку», - зазначив П.Порошенко.

За його словами, «реалізація цих ініціатив фактично перетворить східні кордони України на вже східні кордони Європейського Союзу ще до того, як ми де-юре приєднаємося до Євросоюзу».

«Внаслідок такої стратегії ми максимально маємо наблизитися до критеріїв членства Євросоюзу. Україна буде секторально інтегрована з ЄС, майже як будь-яка інша країна Євросоюзу, - і тоді питання про членство стане лише формальним питанням часу», - заявив він.

Президент України далі у виступі наголосив на розбудові спільно з НАТО нової української армії на натівськими стандартами, яких вона в основному має досягти вже на кінець 2020 року». Він висловив впевненість, що саме армія стане першою державною інституцією, яка відповідатиме критеріям членства в Альянсі. «Без формального схвалення Плану дій щодо членства ми, тим не менше, виконуємо його в односторонньому порядку», - додав Порошенко.

Він повідомив, що ініціює референдум про вступ України до НАТО.

Говорячи про енергетичну незалежність України, П.Порошенко зауважив, що вже два роки, як ми не купуємо газ у росії. За його словами, «епоха газового шантажу безповоротно залишилася позаду».

Президент України також наголосив, що санкції проти росії є дуже ефективним інструментом для її стримування.

Найболючішим питанням П.Порошенко назвав боротьбу з корупцією.

Невідкладним завданням, наголосив Президент України, є створення незалежного антикорупційного органу.

Ще одним завданням П.Порошенко назвав відновлення і розширення середнього класу.

Президент закликав депутатів скасувати депутатську недоторканність.

«Закликаю внести і узгодити нарешті зміни до Конституції, які скасовують депутатську недоторканість. Щоб полегшити для вас прийняття цього рішення, щоб у вас не було відчуття, що воно якимось чином спрямоване проти вас, я маю дуже просту пропозицію. Давайте ухвалимо це рішення із введенням його в дію 1 січня 2020 року для депутатів вже нової Верховної Ради», - зазначив він.

П.Порошенко висловив сподівання, що вже наступного пленарного тижня Верховна Рада ухвалить пенсійну реформу.

Президент також повідомив про завершення роботи над законопроектом про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України». За його словами, проект найближчим часом він буде оприлюднений і винесений на обговорення в Україні і серед наших партнерів.

Після завершення виступу Президента України народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Парламентарії розглянули у першому читанні за скороченою процедурою проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери №7052.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери».

Законом удосконалено деякі питання оподаткування доходів від державних цінних паперів. Зокрема, передбачено не оподатковувати будь-які доходи, отримані нерезидентами «за державними цінними паперами, що виплачуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику», а також «у вигляді процентів, сплачених нерезидентам за отримані державою або до бюджету Автономної Республіки Крим чи міського бюджету позики (кредити або зовнішні запозичення), які відображаються в Державному бюджеті України або місцевих бюджетах чи кошторисі Національного банку України, або за кредити (позики), які отримані суб'єктами господарювання та виконання яких забезпечено державними або місцевими гарантіями».

Відповідні зміни внесено до Податкового кодексу України.

Проект Закону зареєстровано за №7052.

Народні депутати за результатами голосування не підтримали пропозицію головуючого працювати сьогодні на пленарних засіданнях без перерв.

Після перерви головуючий знову запропонував проголосувати за скасування перерви у засіданнях між 14 і 16-ю годинами.

Народні депутати не підтримали пропозицію.

Рішення Комітету до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів (нова редакція) №6232 доповів голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич.

Народні депутати приступили до розгляду поправок до законопроекту. Всього до законопроекту до другого читання Комітетом підготовлено 5 порівняльних таблиць, які містять 4384 поправки і пропозиції від народних депутатів України.

Парламентарії до кінця засідання розглянули 184 правки до законопроекту.

Головуючий закрив ранкове засідання.

По перерві розпочалося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжили розгляд поправок до законопроекту про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів (нова редакція) №6232.

Парламентарії розглянули 480 поправок з 4384 законопроекту.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав, що розгляд законопроекту буде продовжено на наступних засіданнях.

А.Парубій зазначив, що у цьому законопроекті «безпрецедентна кількість правок». За його словами, таких масштабних законів не було в історії українського парламенту. «Ми маємо право згідно Регламенту продовжувати розгляд питання на наступних засіданнях. Тому ми продовжимо і завтра, і в наступний вівторок. Ми не можемо в жодне інше питання ввійти, поки ми не завершили розгляд цього питання», - сказав він.

А.Парубій закликав народних депутатів надалі «наполягати тільки на принципових поправках, обговорити між собою, не робити політичного шоу з законодавчої і законотворчої діяльності. «Ми будемо розглядати проект, поки не прийдемо до завершення розгляду», - наголосив він і закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.