​Пленарне засідання Верховної Ради України 4 вересня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями. Парламентарії почали розгляд питань ратифікації.


Прийнято Закон «Про ратифікацію Додаткового протоколу між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про сприяння та взаємний захист інвестицій».

Верховна Рада України ратифікувала Додатковий протокол між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про сприяння та взаємний захист інвестицій, вчинений 21 листопада 2016 року в м. Києві, який набирає чинності на тридцятий день після дати отримання останнього письмового повідомлення, яким Договірні Сторони повідомляють одна одній дипломатичними каналами про виконання своїх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання ним чинності, із заявою такого змісту:

«Оскільки Автономна Республіка Крим і місто Севастополь, які становлять невід’ємну частину території України, є тимчасово окупованими територіями, положення цієї Угоди не застосовуються до зазначених територій до відновлення над ними юрисдикції України.

Території окремих районів Донецької та Луганської областей внаслідок збройної агресії є фактично окупованими територіями і контролюються російською федерацією. Уряд України не гарантує повний та ефективний контроль і захист інвестицій на цих територіях».

Проект Закону зареєстровано за №0149.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Латвійської Республіки про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Латвійської Республіки про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ, вчинену 4 квітня 2017 року в м. Ризі, яка набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності зазначеною Угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0155.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про міжнародні комбіновані перевезення».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про міжнародні комбіновані перевезення, вчинену 4 листопада 2016 року у м. Стамбулі, яка набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання Договірними Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності цією Угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0154.

Народні депутати розпочали розгляд поправок до підготовленого до повторного другого читання проекту Закону про електронні довірчі послуги №4685.

Голова Комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко доповів рішення Комітету. Він, зокрема, зазначив, що доопрацьований законопроект максимально враховує зауваження Головного науково-експертного управління, а також Головного юридичного управління, подані до другого читання.

Загалом до законопроекту надійшло 477 правок, з них Комітетом враховано 187, 117 – враховано редакційно, 29 – частково, 144 – відхилено.

За словами доповідача, законопроект максимально наближений до законодавства Європейського Союзу в сфері електронних довірчих послуг, що є великим кроком до інтеграції нашої цифрової економіки до країн ЄС.

Серед новели законопроекту – прозорий порядок отримання статусу надавача електронних довірчих послуг, чітке розмежування повноважень органів влади, запровадження процедури незалежної оцінки і відповідності для надання таких послуг, можливість використання ними у своїй діяльності як національних, так і міжнародних стандартів.

Законопроектом передбачений перехідний період для бізнесу. Прикінцевими положеннями передбачається набрання ним чинності через рік з дня його опублікування.

О.Данченко також зазначив, що вже існуючі центри сертифікації ключів автоматично вносяться до довірчого списку, а електронні цифрові підписи використовуються до закінчення строку їх дії, але не пізніше двох років з набрання чинності цим Законом.

Голова Комітету також повідомив про підписання минулої п’ятниці міністрами країни ЄС Угоди про єдиний цифровий ринок до кінця 2018 року. «Таким чином, Європа дає нам напрямок, куди ми повинні рухатися», - наголосив він, додавши, що Україна може долучитися до Єдиного цифрового ринку ЄС. А це, за його словами близько 60 млрд. євро інвестицій в інфраструктуру, в розвиток цифрових послуг. Частка України в цьому пулі за різними оцінками має скласти 5-6 млрд. доларів. «Тому прийняття цього Закону – це рішучий крок до реального вступу України до Єдиного цифрового ринку Європи», - зазначив він.

О.Данченко повідомив, що Комітет просить підтримати цей законопроект у повторному другому читанні та в цілому як Закон в редакції Комітету.

Народні депутати розглянули 447 правок з 477.

Розгляд правок до законопроекту про електронні довірчі послуги №4685 буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Головуючий закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.