​Пленарні засідання Верховної Ради України 3 грудня 2019 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Головуючий повідомив, що 14 листопада 2019 року Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 р. в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, В’ятровича Володимира Михайловича, по виборчому списку політичної партії «Європейська солідарність».


Новообраний народний депутат склав присягу перед Верховною Радою.

Д.Разумков оголосив про виключення зі складу депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» народних депутатів Антона Полякова і Анну Скороход.

Головуючий повідомив, що 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю.

Він запросив до виступу Голову Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову. Д.Разумков перед цим зазначив, що «було б правильно, щоб кожен з народних депутатів в рамках своїх можливостей і повноважень приклав максимум зусиль для того, щоб створювати дійсно рівні права для всіх громадян України».

Д.Разумков повідомив, що у Верховній Раді проходить акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Він надав слово Голові Комітету з питань здоров’я нації і медичної допомоги та медичного страхування Михайлу Радуцькому.

Голова Комітету запросив народних депутатів долучитися до соціально-просвітницької акції у Верховній Раді, під час якої відбудеться добровільне анонімне тестування на ВІЛ-інфекцію.

Головуючий оголосив про входження народного депутата Володимира В’ятровича до складу депутатської фракції політичної партії «Європейська солідарність».

Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп для виступів із заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Головуючий оголосив про те, що 2 грудня депутатська фракція політичної партії «Слуга народу» прийняла рішення про виключення зі свого складу народного депутата Романа Іванісова.

Після закінчення виступів народні депутати продовжують розгляд правок до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань №2116.

Правки доповідав Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Д.Монастирський після закінчення розгляду всіх правок попросив поставити на підтвердження правку щодо переведення слідчих органів прокуратури до Державного бюро розслідувань без обов’язкового проведення конкурсу.

Народні депутати підтримали правку 334 голосами.

Головуючий поставив на голосування законопроект для прийняття у другому читанні та в цілому.

250 голосами «за» законопроект було прийнято в цілому.

Головуючий оголосив перерву у пленарному засіданні.

Після перерви Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення кількох міжфракційних депутатських об’єднань у Верховній Раді.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив про отримання Верховною Радою висновку Конституційного Суду щодо відповідності проект Закону про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу) №1015 Конституції України.

Головуючий звернувся до Голови Комітету з питань правової політики з проханням розглянути висновок Конституційного суду на своєму засіданні.

Народні депутати розглянули проект Постанови про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №2101-14.

Проектом Постанови пропонується включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 10 вересня 2019 року № 36-IX, законопроекти згідно з переліком, що додається.

Постанову прийнято в цілому 290 голосами «за».

Проект Постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Кубракова О.М. №2506 доповіла заступник Голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Ольга Савченко.

Постанову прийнято в цілому 329 голосами «за».

В цілому 338 голосами прийнято проект Постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Кучера О.В. №2507.

Народні депутати 229 голосами підтримали пропозицію про продовження пленарних засідань до вичерпання питань порядку денного.

Підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних, №0963 доповів голова підкомітету Комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко.

У зв’язку з тим, що у порівняльній таблиці законопроекту всі правки були враховані, законопроект було поставлено на голосування для його прийняття у другому читанні та в цілому.

250 голосами законопроект прийнято в цілому.

Народні депутати розглянули проекти Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві №№1209 і 1209-1.

Проекти доповів Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За результатами голосування за основу 250 голосами було прийнято проект Закону №1209-1.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев доповідає пов’язані з прийнятими вище законопроектами проекти Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві за №№1210 і 1210-1. Він повідомив, що Комітет рекомендує прийняти за основу проект №1210-1.

Народні депутати взяли участь в обговоренні.

Розгляд законопроектів №№1210 і 1210-1 буде продовжено на вечірньому засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Розпочалося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжили розгляд законопроектів №№1210 і 1210-1.

Після закінчення обговорення законопроектів головуючий поставив проекти на голосування.

За основу 225 голосами прийнято законопроект №1210.

Головуючий надав слово представникам трьох фракцій для заяви.

Заяви від депутатської фракції «Європейська солідарність» виголосили народний депутат Андрій Парубій, від депутатської фракції «Голос» - народний депутат Сергій Рахманін і від фракції «Батьківщина» - народний депутат Іван Крулько.

Народний депутат Андрій Парубій повідомив, що напередодні зустрічі у «нормандському форматі» політичні партії «Європейська Солідарність», «Голос» і Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» ухвалили спільну заяву «Щодо недопущення порушення національних інтересів України».

Народні депутати розглянули два проекти Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України» №№2237 і 2237-1.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти за основу законопроект № 2237, а проект №2237-1 - відхилити.

253 голосами «за» за основу прийнято законопроект №2237.

Народні депутати розглянули два проекти Закону про внесення змін до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» №№2078 і 2078-1.

Законопроекти доповіли народні депутати Тарас Батенко і Мар’ян Заблоцький.

За результатами голосування за основу і в цілому 356 голосами прийнято законопроект №2078-1.

Народні депутати розглянули у другому читанні проект Закону про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо створення умов для забезпечення виконання зобов'язань України з відокремлення діяльності з транспортування природного газу за Протоколом про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, та з урахуванням відповідних положень Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони №2359-1.

За результатами голосування законопроект прийнято в цілому 328 голосами «за».

Проекти Закону про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення структури управління у сфері державної митної та податкової політики за №№2318 і 2318-1 доповіли заступник Міністра фінансів Павло Ходаковський і Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Народні депутати 272 голосами підтримали за основу законопроект 2318-1.

Парламентарії усунули неузгодженості у тексті прийнятого Закону України «Про оренду державного та комунального майна» №1055-1.

Проект Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо удосконалення перегляду судових рішень в апеляційному та касаційному порядку №2314 доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Голова підкомітету Комітету з питань правової політики Михайло Новіков доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу.

233 голосами законопроект було прийнято за основу.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення можливостей самопредставництва органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб незалежно від порядку їх створення в суді №2261 доповів заступник Голови Комітету з питань правової політики Андрій Костін.

Він повідомив, що Комітет рекомендує за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект за основу та скоротити строк подання зауважень і пропозицій до законопроекту для підготовки його до розгляду у другому читанні.

314 голосами «за» законопроект прийнято за основу.

Підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва спирту етилового №2300 доповів Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Голова Комітету повідомив, що Комітет рекомендує за результатами розгляду прийняти законопроект в другому читанні та в цілому як Закон, з подальшим техніко-юридичним опрацюванням.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту, на яких наполягали автори.

За результатами розгляду законопроект 284 голосами прийнято у другому читанні і в цілому.

Народні депутати розглянули чотири проекти Закону про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» (щодо питання сумісництва помічників-консультантів народних депутатів України) за №№2313, 2313-1, 2313-2, 2313-3.

Законопроекти доповіли народні депутати Сергій Іонушас, Олександр Ткаченко, Мар’ян Заблоцький і Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська.

А.Красносільська повідомила, що Комітет пропонує прийняти за основу і в цілому законопроект №2313-2.

321 голосом цей законопроект прийнято за основу і в цілому.

Про призначення члена Вищої ради правосуддя доповідає Голова Комітету з питань правової політики Ірина Венедіктова.

І.Венедіктова повідомила, що оскільки суб’єкт подання кандидатури, а це депутатська фракція політичної партії «Народний фронт», вже не існує у Верховній Раді, висунутого кандидата пропонується не обирати і оголосити новий конкурс на посаду члена Вищої ради правосуддя.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо покращення адміністрування акцизного податку) №2317 у першому читанні доповідає Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він повідомив, що Комітет рекомендує Верховній раді прийняти законопроект за основу і в цілому.

307 голосами проект було прийнято за основу та 287 голосами - в цілому.

Проект Закону про внесення змін до Розділу ІІ «Перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» від 22 листопада 2018 р. №2617-VІІІ» (щодо відтермінування часу вступу в дію) №2155 доповів народний депутат Ігор Фріс.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський зазначив, що метою законопроекту є відтермінування набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» від 22 листопада 2018р. №2617-VІІІ задля посилення дотримання режиму законності та усунення ризиків у правозастосуванні.

Для цього законопроектом вносяться зміни до пункту 1 Розділу ІІ «Перехідні положення» Закону України від 22 листопада 2018 р. №2617-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», визначивши дату набрання ним чинності з 01 січня 2021 року.

Голова Комітету повідомив, що Комітет рекомендує за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу і в цілому з урахуванням пропозиції Комітету.

328 голосами законопроект прийнято за основу і в цілому.

Народні депутати розглянули у другому читанні проекти Законів про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) №2102 і про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з ратифікацією Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) №2103.

Обидва законопроекти були прийняті у другому читанні і в цілому.

Народні депутати повторно розглянули Закон України «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» з пропозиціями Президента України №1231.

Пропозиції доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова доповіла рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді України підтримати пропозиції Президента України та прийняти Закон в цілому з їх урахуванням.

248 голосами «за» народні депутати підтримали закон в цілому з їх урахуванням пропозицій Президента України.

Проект Постанови про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2020 році №2364 доповіла перший заступник Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

Вона також повідомила, що Комітет рекомендує прийняти проект Постанови за основу і в цілому.

305 голосами «за» проект Постанови прийнято в цілому.

Верховна Рада 318 голосами прийняла в цілому проект Постанови про присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів №2495.

Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України «Щодо першочергових кроків забезпечення євроатлантичної інтеграції України - набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору» №2327 доповів народний депутат Петро Порошенко.

284 голосами «за» проект Постанови прийнято за основу і в цілому.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.