​Пленарне засідання Верховної Ради України 4 грудня 2019 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями. Головуючий оголосив до розгляду проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції №2045-1.


Законопроект та рішення Комітету щодо нього доповів голова підкомітету Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко. Він повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у другому читання та в цілому як закон.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту.

Головуючий під час розгляду правок оголосив перерву для проведення консультацій.

Після закінчення перерви головуючий надав слово народному депутату Ірині Геращенко, яка поінформувала про досягнуті домовленості щодо правової колізії, яка виникла під час розгляду правки №15 до законопроекту №2045-1.

Народні депутати після закінчення розгляду правок підтримали законопроект №2045-1 у другому читанні і в цілому 329 голосами «за».

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» №2233 доповів Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. Він повідомив, що Комітет опрацював пропозиції та поправки. Загалом було подано 25 пропозицій та правок, з яких 9 враховано повністю або редакційно та відхилено 16. Комітет розглянув порівняльну таблицю до законопроекту та рекомендує Верховній Раді прийняти його у другому читанні та в цілому.

Головуючий оголосив перерву у пленарному засіданні на 30 хвилин.

Народні депутати після перерви продовжили розглядати правки до законопроекту.

За результатами розгляду законопроект 274 голосами «за» прийнято у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині №2457 доповіла народний депутат Оксана Дмитрієва.

Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький доповів рішення Комітету, який прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект у першому читанні за основу.

Народні депутати підтримали рішення Комітету, прийнявши законопроект за основу 326 голосами «за».

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів у сфері охорони здоров'я №2428 доповів Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Він зазначив, що цим проектом пропонується вирішити низку нагальних проблем у сфері охорони здоров’я, що серед іншого не дають змоги підвищити ефективність роботи закладів охорони здоров’я та не дозволяють здійснювати ефективне управління ними, а також ускладнюють запровадження для них нових механізмів фінансування.

М.Радуцький також доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект 295 голосами «за» прийнято за основу.

Народні депутати включили до порядку денного та почали розгляд проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку із вдосконаленням процедури проведення фінансової реструктуризації та щодо вдосконалення оподаткування операцій фінансового лізингу №2358.

Законопроект доповів Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він також доповів рішення Комітету рекомендувати прийняти законопроект за основу.

Після короткого обговорення законопроект 320 голосами «за» було прийнято за основу.

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства №2276 доповів народний депутат Микола Скорик.

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за результатами розгляду у першому читанні за основу.

Парламентарії 295 голосами підтримали законопроект.

Народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону про внесення змін до Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства №2290.

За результатами голосування законопроект 276 голосами «за» було прийнято за основу.

Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа доповіла підготовлений до розгляду у повторному першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо прискорення дерегуляції у сфері господарської діяльності 1067-д.

Доповідачка зазначила, що метою прийняття законопроекту є запровадження механізмів своєчасного та ефективного реагування держави на запити бізнесу, громадян та інвесторів, пов’язані із необхідністю удосконалення, спрощення відповідних адміністративних та дозвільно-погоджувальних процедур, проведення ефективної дерегуляції у сферігосподарської діяльності, обрання належних інструментів державного регулювання доступу до ринків з використанням ризико-орієнтовного підходу.

У процесі доопрацювання законопроекту було вилучено положення щодо втрати чинності Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності», що мало наслідком зміну назви законопроекту.

Крім того, законопроектом встановлюється, що дозвільний орган, уповноважений видавати документ дозвільного характеру, а також перелік та вимоги до документів, які суб’єкту господарювання необхідно подати для одержання документа дозвільного характеру, визначаються Кабінетом Міністрів України.

Р.Підласа повідомила, що члени Комітету прийняли рішення підтримати доопрацьований законопроект та рекомендувати за результатами розгляду в повторному першому читанні прийняти його за основу.

229 голосами законопроект було прийнято за основу.

Головуючий закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.