​Пленарне засідання Верховної Ради України 15 вересня 2020 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Дмитро Разумков нагадав, що на Погоджувальній раді керівники депутатських фракцій і груп домовилися про те, щоб на цьому пленарному тижні продовжити працювати у тому режимі, в якому Верховна Рада працювала на першому пленарному тижні, а саме: у вівторок та четвер пропонується проводити одне пленарне засідання: з 10-ї до 12-ї години - пленарне засідання, з 12-ї до 12.30 - перерва, і з 12.30. до 15-ї години - продовження пленарного засідання. У середу працювати за звичайним графіком. У п’ятницю зранку з 10-ї години - «година запитань до Уряду», після цього до 12-ї години - пленарне засідання, з 12.00. до 12.30. - перерва, далі до 13.00 - пленарне засідання, о 13-й годині відвести 30 хвилин для оголошення депутатських запитів і 30 хвилин для виступів народних депутатів з різних питань. Головуючий нагадав, що це пропозиція представників усіх депутатських фракцій і груп.


Народні депутати 264 голосами «за» підтримали пропозицію головуючого під час голосування.

З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп.

Після закінчення виступів головуючий повідомив, що у виступах представників депутатських фракцій і груп на Погоджувальній раді у понеділок прозвучала пропозиція про запрошення Генерального прокурора на пленарне засідання щодо інформування про стан справ у Генеральній прокуратурі і загальних питань діяльності Офісу Генерального прокурора України.

Він запропонував зробити це після розгляду проект Постанови про внесення змін до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №3050а-2.

Проект Постанови було поставлено на голосування. Народні депутати не підтримали проект Постанови про внесення змін до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №3050а-2.

Головуючий надав слово для виступу Генеральному прокурору Ірині Венедиктовій.

Генеральний прокурор доповіла про розслідування резонансних справ, які знаходяться в провадженні Офісу Генерального прокурора, зокрема, справ, щодо деяких народних депутатів.

Ірина Венедіктова відповіла на запитання народних депутатів, зокрема, стосовно: розслідування рейдерських захоплень; справ, порушених проти очільника Луганської області; справи про звинувачення в отриманні хабара, помічника народного депутата; справи про Роттердам+; розслідування справ щодо діяльності злочинних угруповань в регіонах; щодо розслідування обвинувачень, опублікованих Давидом Жванією; розслідування зриву операції щодо «вагнерівців»; реформи місцевих прокуратур.

Народні депутати повернулися до проекту Постанови про внесення змін до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №3050а-2.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук поставив на голосування проект Постанови.

263 голосами «за» проект Постанови було прийнято.

Головуючий повідомив про заяву двох фракцій про перерву. Він оголосив перерву на 30 хвилин і запросив представників депутатських фракцій і груп у кабінет Голови Верховної Ради на нараду.

Після закінчення перерви головуючий повідомив про заяву двох фракцій про оголошення перерви із заміною на виступ з трибуни. Він надав слово для виступу від двох фракцій народному депутату А.Жупанину. У виступі він поінформував про проект по ремонту апаратів ШВЛ.

Головуючий оголосив перерву у пленарному засіданні.

Після закінчення перерви головуючий повідомив про заяву усіх депутатських фракцій і груп з проханням невідкладно включити для розгляду проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо спрощення умов реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах №3995.

Він повідомив, що голосування щодо цього законопроекту відбудеться після розгляду проекту Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо ситуації в Республіці Білорусь.

Народні депутати включили до порядку денного проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо ситуації в Республіці Білорусь №3053а.

Проект доповів Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко. Він зазначив, що члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект Постанови.

Після обговорення, в якому взяли участь представники депутатських фракцій і груп, проект Постанови було поставлено на голосування.

228 голосами проект Постанови прийнято за основу і в цілому.

289 голосами «за» народні депутати підтримали звернення про невідкладний розгляд Проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо спрощення умов реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах №3995.

Законопроект доповів народний депутат Роман Лозинський.

Доповідач зазначив, що метою проекту є спрощення умов реєстрації кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті рад, а також міських, сільських, селищних рад (територіальних громад з кількістю виборців 10 і більше тисяч).

У законопроекті пропонується вилучити пункт 9 частини першої статті 222 Виборчого кодексу України, що вимагає надання довідки про наявність чи відсутність судимості для деяких кандидатів на місцевих виборах. «У такий спосіб всі кандидати на місцевих виборах будуть у рівних умовах стосовно підтвердження несудимості та зазначатимуть про це відомості лише в автобіографії», - зазначив доповідач.

Р.Лозинський також доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

За результатами голосування законопроект 317 голосами «за» було прийнято за основу та 325 голосами - в цілому.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку №3553 доповів заступник Міністра оборони Олександр Поліщук. Він зазначив, що завданнями проекту Закону, зокрема, є створення на базі військових комісаріатів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, упорядкування питань військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, забезпечення належного функціонування Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, запровадження відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 грудня 2018 року «Щодо підсумків введення воєнного стану в Україні», уведеного в дію Указом Президента України від 25 січня 2019 року №17, нового виду військової служби - військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, перегляд адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про оборону, військовий обов'язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти його за основу.

За результатами голосування законопроект 226 голосами прийнято за основу.

Проект Закону про внесення зміни до статті 183 Кримінального процесуального кодексу України щодо права слідчого судді, суду не визначати розмір застави у кримінальному провадженні №3915 доповідає Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук. Він повідомив, що законопроект спрямований на запровадження юридичного механізму реальної ізоляції (обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави) від суспільства осіб, які обґрунтовано підозрюються, обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 307 Кримінального кодексу.

Законопроектом пропонується доповнити частину четверту статті 183 Кримінального процесуального кодексу України новим пунктом 5, передбачивши, що слідчий суддя, суд при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, враховуючи підстави та обставини, передбачені статтями 177 і 178 Кримінального процесуального кодексу, має право не визначити розмір застави у кримінальних провадженнях щодо злочинів, передбачених частиною третьою статті 307 Кримінального кодексу.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект 246 голосами «за» прийнято за основу.

Верховна Рада прийняла проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Свобода слова чи свобода брехні: факти чи фейки»(9 грудня 2020 року) №4071.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях №3984 доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому.

Законопроект за результатами обговорення 292 голосами «за» було прийнято за основу.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій №3851 доповів Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він зазначив, що законопроект спрямований на впровадження податкових механізмів для надання державної підтримки сферам культури, туризму та сектору креативних індустрій з метою недопущення їх стагнації задля збереження і створення нових робочих місць.

З цією метою законопроектом передбачається внести зміни до Податкового кодексу України.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект №3851 за основу.

Народні депутати під час обговорення підтримали законопроект і за результатами голосування прийняли його за основу 273 голосами.

Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо зменшення строку оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування №2228. За відповідне рішення проголосувало 289 народних депутатів.

У другому читанні та в цілому 310 голосами прийнято проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розширення переліку кредитних договорів, на які поширюється дія Закону України «Про споживче кредитування» №1109.

Верховна Рада 316 голосами «за» прийняла проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду №3568.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань №3608. Вони підтримали поставлені на підтвердження правки №2 і №5 народного депутата Р.Князевича. З їх урахуванням законопроект 315 голосами «за» було прийнято у другому читанні і в цілому.

Народні депутати розглянули у другому читанні проект Закону про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові №3648.

За результатами голосування законопроект не набрав необхідної кількості голосів для прийняття у другому читанні і 249 голосами був направлений на доопрацювання.

Головуючий закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.