​Пленарне засідання Верховної Ради України 14 квітня 2021 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання. Головуючий надав слово народним депутатам для виступів з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


Після закінчення виступів народні депутати продовжили розглядати правки до законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №2194.

Автори пропонували підтримати їхні відхилені правки стосовно того, що: «власники земельних ділянок та землекористувачі не мають права здійснювати зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок без спеціального дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі, крім деяких випадків; доповнення частини першої статті 186 Земельного кодексу, згідно з яким: «додаткового погодження відповідними сільськими, селищними, міськими радами та районною державною адміністрацією потребують землі району, якщо щодо них необхідне розроблення схеми землеустрою і техніко-економічного обґрунтування використання та охорони земель»; залишення у чинній редакції абзацу першого частини 3 статті 186 Земельного кодексу, яким передбачено, що «проекти землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон, обмежень у використанні земель та їх режимоутворюючих об’єктів погоджуються в обов’язковому порядку територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, та структурним підрозділом відповідної районної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації у сфері містобудування та архітектури…»; що «поділ, об’єднання земельної ділянки, що перебуває у заставі, здійснюється за згодою заставодержателя та заставодавателя»; що «технічна документація із землеустрою щодо інвентаризації земель затверджується власником (розпорядником) земельних ділянок за погодженням з територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин»; доповнення статті 186 Земельного кодексу частиною, згідно з якою «робочі проекти землеустрою підлягають погодженню територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері охорони навколишнього природного середовища, структурним підрозділом відповідної обласної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації у сфері охорони навколишнього природного середовища»; доповнення статті 186 Земельного кодексу, яким передбачено, що «у разі якщо на підставі матеріалів інвентаризації здійснюються формування земельних ділянок за рахунок земель державної та комунальної власності, визначення їх угідь, а також віднесення таких земельних ділянок до певних категорій, технічна документація із землеустрою щодо інвентаризації земель погоджується в порядку, встановленому Земельним кодексом».

За результатами голосування усі правки, як ставилися на голосування на їх підтвердження, не були підтримані.

Загалом розглянуто 1690 правок з 3128-ми порівняльної таблиці законопроекту.

Головуючий оголосив перерву у засіданні до 13-ї години.

Автори після закінчення перерви, продовжуючи розгляд законопроекту №2194, наполягали поставити на голосування на підтвердження правки щодо: викладення у новій редакції статті 190. «Громадський контроль за використанням та охороною земель» Земельного кодексу; виключення пунктів з Розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу; викладення у новій редакції статей 52, 53, 53-3 і 53-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення; залишення у чинній редакції частини другої статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення; нової редакції статті 188-5. «Невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів, радіаційної безпеки або охорону природних ресурсів» Кодексу України про адміністративні правопорушення тощо.

Усі правки не були підтримані.

Народні депутати загалом розглянули 1831 правку з 3128-ми порівняльної таблиці законопроекту.

Розгляд правок до проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №2194 буде продовжено на наступному засіданні.

Головуючий закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото golos.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.