​Відповідальність росії за порушення прав людей в Криму та ОРДЛО у Конгресі США хочуть закріпити законодавчо

Комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США підтримав законопроект «Про підтримку релігійної свободи в Україні». Документ має на меті протистояти порушенням росією релігійних свобод на окупованих територіях України на Донбасі та в Криму, повідомляє «Голос Америки».


«росія здійснила найгрубіші порушення релігійних свобод на тих територіях. Зокрема, це ув’язнення, тортури, примусова госпіталізація у заклади для душевнохворих, і більше. І це в час, коли 13 тисяч громадян загинули під час конфлікту у регіоні Донбасу. За законами щодо військових конфліктів, включно з Женевською конвенцією, російська федерація відповідальна за порушення релігійних свобод на території, яку вона окупувала чи контролює», - заявив під час слухань на комітеті конгресмен-республіканець Джо Вілсон.

У разі схвалення, закон вимагатиме від Президента США враховувати особливо значні порушення релігійних свобод на цих територіях при ухваленні рішень щодо визначення росії країною, яка викликає особливе занепокоєння.

«Коли американський уряд ухвалюватиме рішення, чи визначити росію як країну, яка викликає особливу стурбованість через порушення релігійних свобод, американські посадовці повинні також будуть брати до уваги переслідування росіянами релігійних груп, що перебувають на українських територіях, що окуповані чи контрольовані росією», - розповів конгресмен Майкл Маккол.

За цим законопроектом американський уряд повинен здійснити певні кроки відносно країни, що порушує релігійні свободи. Як то публічне засудження, скасування культурних та наукових обмінів, державних та інших візитів, скасування чи призупинення допомоги з боку американського уряду, приватних та міжнародних інституцій, запровадження санкцій.

Законопроект також чітко зазначає, що росія несе відповідальність за порушення релігійних свобод на територіях, які вона контролює, а не лише в рамках її кордонів.

«Цей законопроект дозволить президенту США брати до уваги порушення росією релігійних свобод не лише на російській території, але й на території України, яку росія окупувала чи контролює через озброєні формування, якими вона керує. Цей законопроект є сильним і чітким сигналом москві: США вимагатимуть від вас відповідальності за порушення вами прав людини та релігійних свобод в Україні. Ми продовжимо бути поруч з хоробрим народом України та усіма людьми, які люблять свободу», - сказав конгресмен-республіканець Джо Вілсон.

Законодавці запевняють, що цей документ дозволить американському уряду вжити конкретних кроків, аби захистити релігійні свободи в Україні.

«Ми вдаримо у відповідь проти тиранічного російського режиму, який постійно порушує права людини, релігійних інституцій на території України, яку росіяни окупували. На території, яку вони вкрали в України після вторгнення в Крим у 2014 році», - пояснив на слуханнях конгресмен Скотт Перрі.

Минулого року, держсекретар США Майк Помпео визначив росію як країну, яка знаходиться під особливими спостережними через значні порушення.

Фото з відеоролика VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.