​Засновниками «Кримської платформи» стануть 45 держав та міжнародних організацій

В установчому саміті «Кримської платформи» візьмуть участь 45 держав і міжнародних організацій. Про це на брифінгу в четвер повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Як він зазначив, на рівні президентів будуть представлені Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія. На рівні прем'єр-міністрів - Румунія, Грузія, Хорватія, Швеція. На рівні глав парламентів - Швейцарія і Чеська Республіка, передає Голос Америки.


На рівні міністрів закордонних справ - Туреччина, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія, Бельгія, Австрія, Нідерланди, Люксембург, Ірландія, Данія, Болгарія, Чорногорія, Північна Македонія

Міністри оборони прибудуть від Великої Британії і Португалії.

Сполучені Штати будуть представлені посланцем Сполучених Штатів, членом уряду, міністром транспорту США.

Норвегію представлятиме держсекретар МЗС.

НАТО представлятиме заступник генсекретаря, Раду Європи - генеральний секретар, Європейську раду - президент, ГУАМ - генеральний секретар.

На рівні послів будуть представлені Нова Зеландія, Мальта, Японія, Австралія, Кіпр, Канада, Греція.

«Загалом 44 іноземні делегації. Разом з Україною - 45 учасників», - підсумував Кулеба.

Як він зауважив, саміт «Кримської платформи» за кількістю делегацій високого рівня уже перевищив усі попередні міжнародні заходи України. «Такого саміту Україна ще не приймала», - сказав міністр.

Кулеба також наголосив, що, незалежно від рівня представництва, країни-учасниці стануть засновниками «Кримської платформи».

«На наших очах буде творитися, без перебільшення, історія», - зазначив Кулеба. За його словами, із запуском «Кримської платформи» буде створено механізм, який поверне Крим на міжнародний порядок денний, утворить коаліцію держав, готових опікуватися проблемою деокупації українського півострова.

«Щодо Криму ми 7 років були у статусі жертви. Тепер міняємо цей статус на статус рятівника», - наголосив очільник МЗС. Як він додав, етап скарг, що в України відібрали шматок землі, залишився позаду. «Кримська платформа» працюватиме над стратегією деокупації українських територій.

Кулеба наголосив також, що ініціатива у створенні «Кримської платформи» належить президентові України Володимиру Зеленському.

Фото Facebook



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.