​У Києві почався саміт «Кримської платформи»

Делегації більше 40 країн беруть участь у першому установчому саміті «Кримської платформи», робота якого розпочалась в Києві в понеділок 23 серпня.


«Як кількість друзів, які зібрались, а також приклад Балтії є обнадійливими для України», - заявив посол ЄС в Україні Матті Маасікас у своєму дописі у Twitter. Він відзначив, що низка промовців згадує про досвід деокупації Балтії, пише Голос Америки.

Голова Європейської ради Шарль Мішель у своєму виступі підкреслив політику невизнання анексії Криму росією, йдеться на сайті «Кримської платформи». «Ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконну анексію Криму та Севастополя росією», - сказав він.

Президент Литви Гітанас Науседа наголосив: «Крим - невід‘ємна частина України» і це зрозуміло для кожного литовця.

Широку міжнародну участь у саміті відзначив і колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт. Він назвав це «однозначним успіхом України, який концентрує увагу на тривалій окупації Криму».

Делегацію США на саміті Кримської платформи очолює міністр енергетики США Дженніфер Гренголм.

За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, на саміті «Кримської платформи» заплановані такі панелі:

про невизнання спроби анексії Криму;

про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону;

про шляхи реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток;

про відновлення прав кримськотатарського народу.

Кулеба також відзначав, що до декларації, яку ухвалять на саміті, зможуть приєднатися держави, представники яких не приїдуть до Києва, пише Радіо «Свобода».

Фото twitter.com/MattiMaasikas



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.