Два в одному – ЄС і США склали список чиновників РФ, проти яких вводитимуться санкції

putin sanktsii

 
Євросоюз у рамках санкцій відносно Росії у зв'язку з її діями в Криму склав список з 130 російських чиновників і глав найбільших компаній. Про це пише російський Коммерсант із посиланням на європейські та американські дипломатичні джерела, повідомляють «Конфлікти і закони».


У числі «жертв» санкцій, за даними видання, можуть виявитися глави «Роснафти» і «Газпрому» Ігор Сечин і Олексій Міллер. Таким чином, їм заборонять в'їзд до ЄС, а їхні активи будуть заморожені.

Поки це стосується менеджерів, але після аналізу ситуації Захід може вдарити і по діяльності російських держкомпаній за кордоном.

Так, регулятори можуть заблокувати купівлю «Роснафтою» трейдингового підрозділу Morgan Stanley. У п'ятницю The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що ця угода може бути заблокована комітетом з іноземних інвестицій при Мінфіні США.

Минулого тижня, проте, в російській компанії заявили, що сторони працюють відповідно до узгодженого графіка. Закрити угоду планують в другій половині 2014 року.

Раніше німецьке видання Bild повідомляло, що в обидва чорні списки (ЄС і США) можуть увійти міністр оборони РФ Сергій Шойгу, директор ФСБ Олександр Бортніков, глава адміністрації президента Сергій Іванов, віце-прем'єр Дмитро Рогозін, секретар Радбезу Микола Патрушев, радники президента Сергій Глазьєв і Владислав Сурков, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, командувач Чорноморським флотом РФ Олександр Витко і лідер ЛДПР Володимир Жириновський.

Як відомо, Рада міністрів ЄС повинна розглянути питання застосування санкцій стосовно Росії на засіданні сьогодні, в понеділок, 17 березня.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.