Казахстан готується уникнути «кримського сценарію» на своїй території

kazahstan

 
Судячи з усього, Казахстан уважно стежив за українськими подіями і вирішив не допустити «кримський сценарій» на своїй території. Керівництво Казахстану прийняло рішення різко збільшити казахське населення півночі країни.


Про це пише via-midgard.info, повідомляють «Конфлікти і закони».

Поки мова йде про переселення 300 тисяч казахів з Півдня країни в північні області. Ну а допоможе казахам в цьому плані Китай. Причому допоможе він не тільки інвестиційними проектами, а й додатковою робочої силою. І не звідкись, а з Синьцзян-Уйгурського автономного району, і саме з тих районів, що населені казахами і уйгурами. Так що Китай, схоже, може відправити у Казахстан власних казахів і уйгурів, що проживають в даному автономному районі.

Згідно з укладеним договором, Казахстан надасть Китаю право на оренду і використання земель, ну а Китай візьме на себе всі питання, пов'язані з фінансуванням і забезпеченням необхідною технікою. Причому вся продукція, яка вироблятиметься завдяки цьому договору, буде реалізовуватися на казахському та китайському ринках.

На даний момент росіяни становлять 23,7 % населення Казахстану, або 3 мільйони 869тисіч чоловік. Причому проживають вони вельми компактно на півночі Казахстану, в регіоні, який має історичну назву - Південний Сибір і який був відданий більшовиками утвореній ними Казахській РСР. Якщо поглянути на етнічну карту цієї країни, то можна легко переконатися в тому, що дані області мають до Казахстану дуже віддалене відношення і більше нагадують відрізаний від Росії шматок, адже частка російського населення тут дуже значна. І судячи з заяв казахського керівництва, вони вирішили виправити це «непорозуміння», змінивши етнічний склад регіону.

Взагалі, щодо етнічних анклавів є чотири основні стратегії поведінки держави: перша, це повне визнання прав нацменшин і закріплення за ними території компактного проживання на правах автономії або навіть національної республіки. Друга - політика асиміляції і поступового розчинення іншокультурного населення в масиві титульної нації країни. Третя - вичавлювання, яке в радикальних формах приймає характер масового вигнання і геноциду. Ну і четверта тактика, якої дуже активно користувався і продовжує користуватися Китай - це замінна міграція представників титульної нації на територію національних меншин.

І, судячи з усього, Казахстан вирішив піти саме китайським шляхом, почавши стимулювати казахську міграцію на російську північ країни. Звичайно, демографічний потенціал казахів куди нижчий від китайського і вони суто фізично не можуть, подібно ханьцям, за пару років повністю змінити етнічну карту регіону, ставши в ньому абсолютною національною більшістю. Але все ж ними обраний саме цей шлях. Шлях форсованої «коренізації» історично російських регіонів.

Звичайно, китайські уйгури і казахи теж їм в цьому допоможуть, але все одно їх числа буде недостатньо. А це означає, що, крім звичайного заселення, їм доведеться користуватися й іншими методами. Наприклад - поступовим вичавлюванням російського населення, як це вже активно робиться на Півдні цієї країни, звідки зараз йде основний потік російських переселенців до Росії.

Звичайно, Казахстан - це не Таджикистан, де стосовно російського населення у свій час проводилася політика справжнього геноциду. У казахів інші методи - дискримінація і витискання. А тепер до них додалася ще й замінна міграція. Так що незабаром ми цілком можемо очікувати значного зростання російських біженців з цієї країни.

Можна сказати, що Казахстан приступив до остаточного рішення «російського питання». І звідси виникає логічне запитання: чи буде політичне керівництво РФ захищати права росіян і російськомовних в Казахстані, або ж «російське питання» Росією офіційно визнається тільки в Україні і росіяни Казахстану так і залишаться для Кремля «народом-привидом»?



Коментарі

  +4 #1 Гр. Мариупольский 31 мар. 2014 г., 19:14:02
А не лучше ли переселить лишних россиян из Казахстана на перевоспитание в Китай? Ведь и пить будут меньше, и Москве буде о чём общаться с Пекином посредством псковских десантников.
  +1 #2 Татарин 2 апр. 2014 г., 18:20:23
Уважаемый народ Казахстана, Россия на примере Крыма, показала, что уравнивать граждан русской национальности на своей земле НЕЛЬЗЯ НИ УКРАИНЦАМ. ни КАЗАХАМ, ни ТУРКМЕНАМ ни какому другому народу!!! В Украине русских ни кто не унижал, языковых проблем НЕ БЫЛО НИ КАКИХ, но кучка шизофреников испортила, сломала жизнь, планы милллионам граждан Украины при активном участии г.Путина!!! Силой этих шизофреников в Украине тоже ни кто не удерживал! Ехать в Россию. которою они "ЛЮБЯТ" они не хотели. Они не навидят украинцев, Украину, но живут и не уезжают из Украины. УВЕРЕН, ЧТО В КАЗАХСТАНЕ ОНИ ВЕДУТ СЕБЯ ТОЧНО ТАК ЖЕ! Вам необходимо принять все меры, чтобы избежать гккупации Россией!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.