​Боснія і Герцеговина готує новий позов проти Сербії

У відносинах Боснії і Герцеговини з Сербією намітилася нова дипломатична криза, яка може вибухнути на тлі рішення Сараєво про підготовку нового позову в міжнародний суд проти Бєлграда, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Невдоволення боснійської влади викликало рішення Міжнародного трибуналу по колишній Югославії (МТКЮ) в Гаазі від 2007 року про відмову від визнання Сербії в якості країни, яка здійснила злочини проти людяності.

У МТКЮ своє рішення мотивували недостатністю доказів. Після цього голова Президентської ради Боснії і Герцеговини Бакір Іззетбеговіч заявив, що Сараєво зажадає перегляду рішення.

10 років, які були надані МТКЮ боснійській стороні на те, щоб опротестувати рішення, закінчуються в лютому нинішнього року. З огляду на це, в Сараєво ухвалили рішення про підготовку нового позову проти Сербії.

Експерти сходяться на думці, що причиною подібного рішення є регіональні процеси і протистояння ЄС, НАТО і росії в регіоні. До того ж Боснія і Герцеговина та Сербія переживають непростий період розвитку і, як ніколи раніше, потребують підтримки.

При цьому родичам і близьким жертв кривавих подій боснійського конфлікту не залишається нічого іншого, як чекати на рішення міжнародного суду, що складає суть принципу міжнародної справедливості.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.