Китай погрожує помстою за продажі зброї США Тайваню

Пекін не перестає чинити посилений тиск на демократичний Тайвань, аби країна погодилась на суверенітет від Китаю. У відповідь 23 мільйонний Тайвань нарощує озброєння, а адміністрація Трампа ще й надає постійну підтримку Тайваню шляхом продажу зброї, а сталі візити вищих американських чиновників, лише посилюють напруженість між Пекіном і Вашингтоном в питаннях Південно-Китайського моря, Гонконгу, прав людини та торгівлі.


Реагуючи на схвалення США потенційного продажу зброї Тайваню на суму 1,8 мільярда доларів, речник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь під час щоденного брифінгу новин заявив, що такі продажі повинні припинитися.

«Продажі зброї є певним втручанням у внутрішні справи Китаю, завдаючи серйозної шкоди суверенітету та інтересам безпеки Китаю. Подібний акт - неправильний сигнал силам незалежності Тайваню, що завдає серйозної шкоди китайсько-американським відносинам, миру та стабільності в Тайванській протоці», - сказав він.

«Китай надасть законну і необхідну відповідь відповідно до того, як розвиватиметься ситуація», - додав Чжао.

Останній пакет озброєнь від США до Тайваню включає датчики, ракети та артилерію, а також очікується подальша відповідь Конгресу щодо безпілотників, виготовлених General Atomics, та протикорабельних ракет наземного типу «Гарпун», виготовлених Boeing Co, які слугуватимуть як крилаті ракети прибережної оборони.

У Тайбеї міністр оборони Тайваню Єн Де-фа подякував США та заявив, що ця зброя має допомогти Тайваню вдосконалити свої обороноздатності для боротьби з «ворожою загрозою та новою ситуацією».

«Це надає надійну боєздатність та можливості асиметричної війни для посилення нашої рішучості захищатися», - додав він.

Також він додав; «Ми не будемо брати участь у гонці озброєнь, конкуруючи з китайськими комуністами. Ми висуватимемо вимоги і будуватимемо майбутнє відповідно до стратегічної концепції важкого стримування, відстоюючи свою позицію та оборонні потреби».

Тайванські збройні сили перевершують китайські, які розширюють свої можливості завдяки вражаючій новій зброї, як авіаносці та стелс-винищувачі.

Президент Тайваню Цай Інг Вень визначив оборонну модернізацію пріоритетом в умовах зростаючої китайської загрози, особливо можливостей «асиметричної війни», що означає ускладнення та затрату будь-якої атаки китайців, наприклад, за допомогою розумних мін та портативних ракет.

Вашингтон, який, як і більшість країн, не має офіційних дипломатичних зв'язків з Тайбеєм, хоча він є його найсильнішим глобальним спонсором, наполягає на Тайвані модернізувати військові сили, щоб він міг стати «дикобразом», якогоКитаю важко атакувати.

Тайвань випробовує нові ракети «земля-земля», які, за повідомленнями його ЗМІ, здатні вражати цілі аж до середини Китаю, що потенційно дає можливість острову атакувати далеко від китайських авіабаз та командних центрів.

За повідомленням reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.