Вашингтон запровадив санкції проти російського НДІ, пов’язаного з розробкою небезпечної комп'ютерної програми

Вашингтон запровадив санкції проти російського науково-дослідного інституту, пов’язаного з розробкою небезпечної комп'ютерної програми, здатної завдати катастрофічної промислової шкоди. Міністерство фінансів США стверджувало, що підтриманий Росією Центральний науково-дослідний інститут хімії і механіки - також відомий під російською абревіатурою ЦНІІХМ - відповідає за «створення спеціальних інструментів, що дозволяли атакувати» певні нафтохімічні об'єкти на Близькому Сході у 2017 році.


Напад насторожив співтовариство з кібербезпеки, оскільки, на відміну від типових цифрових вторгнень, спрямованих на викрадення даних або їх викуп, - виявилося, що російська розробка має на меті нанесення шкоди безпосередньо об'єкту, вимкнувши систему безпеки – повідомляє Reuters.

Натан Брубекер, аналітик компанії з кібербезпеки FireEye, котра і виявила залучене програмне забезпечення, заявив, що очевидність наміру нанесення шкоди об’єкту робить розробку росіян надзвичайно небезпечною, оскільки відключення систем безпеки на такому заводі може призвести до серйозних наслідків, таких як пожежа або вибух.

«Такий характер загрози робить її страшною», - сказав Брубекер. «Підривати об’єкти і вбивати людей - це жахливо».

Казначейство також повідомило, що минулого року зловмисники, які стоять за шкідливим програмним забезпеченням, сканували та перевіряли принаймні 20 мереж у США на наявність уразливих ланок.

«Ми ще раз наголошуємо на нелегітимності будь-яких односторонніх обмежень. Росія, на відміну від США, не проводить наступальних операцій у кібердомені», - заявив в соцмережах посол Росії в США Анатолій Антонов. Ми закликаємо США відмовитися від порочної практики необґрунтованих звинувачень».

Протягом останнього місяця американські чиновники подали велику кількість обвинувальних актів проти хакерів Росії, Китаю та Ірану, запровадивши проти них санкції та зробивши кілька заяв про вторгнення в ті, чи інші державні системи.
Експерти розглядають таку діяльність росіян як ворожу і закликають останніх не втручатися у американські вибори, що відбудуться 3 листопада.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.