​В античному Адріанополісі виявлено фрагмент військових обладунків віком 1800 років

В античному місті Адріанополіс у провінції Карабюк на півночі Туреччини під час археологічних розкопок виявлено фрагмент залізного забрала воїна Римської імперії віком 1800 років. Місто Адріанополіс розташоване за 3 км на захід від району Ескіпазар і використовувалося як поселення в пізньому елліністичному, римському та ранньому візантійському періодах. Через виявлені мозаїки його називають «Зеугмою Чорного моря», повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Стародавнє місто, на території якого розташовані згадані в Біблії річки Геон, Фісон, Тигр і Євфрат, відоме мозаїками на підлогах церков із зображеннями тварин, таких як кінь, слон, пантера, олень та грифон (міфічна крилата істота з тулубом лева та головою орла).

Античне місто засноване в I столітті до нашої ери і було одним із найбільших поселень у регіоні до VIII століття до нашої ери.

В Адріанополісі народився Стіліан Аліпій, одна з найбільш шанованих у християнському світі духовних осіб. У давнину місто використовувалося як центр паломництва.

Розкопки в античному місті проводить команда фахівців під керівництвом викладача відділення археології Університету Карабюк доктора Ерсіна Челікбаша.

До теперішнього часу в ході розкопок на території міста виявлено 14 розрізнених споруд: дві лазні, дві церкви, оборонну споруду, скельні гробниці, театр, аркову та купольну споруду, монументальну культову нішу, фортечні стіни, вілли, інші будівлі та деякі культові зони.

Рухливі артефакти відправляють до музеїв у довколишніх провінціях, а нерухомі зберігаються на своїх місцях.

Розкопки в античному місті тривають цілий рік.

Челікбаш повідомив, що під час розкопок у стародавньому місті виявлено важливі артефакти.

За його словами, цього року археологи зосередилися на спорудженні квадратної форми, призначення якої поки що не вдалося визначити, але розкопки продовжуються в цьому районі. «Судячи по високій стіні будівлі, ми припускаємо, що це була споруда військового призначення. Під час розкопок тут було виявлено фрагмент залізного забрала», - сказав він.

Челікбаш зазначив, що на історію внутрішніх районів західної частини Чорноморського регіону повною мірою поки що не вдалося пролити світло. «Під час розкопок виявлено важливі дані, що свідчать про існування Римської імперії у цьому регіоні. Знайдене забрало також належить воїну із римської кавалерії», - додав науковець.

У цьому випадку можна говорити про існування римського гарнізону та військової бази в Адріанополісі, сказав Челікбаш. «Рим планував максимально зміцнити свою оборону, будуючи бази для захисту від усіляких ризиків, які могли виходити з Чорноморського регіону. Вважаємо, що одним із цих оборонних військових міст був Адріанополіс», - продовжив керівник археологічних розкопок.

За його словами, фрагмент забрала відноситься до часу існування Римської імперії. «Якщо подивитися на аналогічні приклади, ймовірно, що забрало датується III століттям», - припустив археолог.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.