​Порошенко співпрацював у 2014 році з Манафортом і недоплатив йому - NBC

Американський канал NBC повідомляє, що колишній партнер Пола Манафорта Рік Гейтс заявив у суді у Вірджинії, що він та Манафорт допомагали Петру Порошенку на платній основі, але не отримали платню за свої послуги у повній мірі, пише «Голос Америки».


«Гейтс заявив, що остання виборча кампанія, з якою вони працювали в Україні, були парламентські вибори у жовтні 2014-го року, коли політтехнологи працювали з «Опозиційним блоком». Компанія Манафорта DMP також допомагала Петру Порошенку, але не отримала платню у повній мірі», - йдеться у матеріалі на сайті NBC.

За словами Гейтса, після втрати януковичем влади прибутки Манафорта значно скоротились у порівнянні із попередніми роками.

У відповідь на запит Бі-Бі-Сі в Адміністрації президента України заявили, що команда Порошенка ніколи не співпрацювала із Полом Манафортом.

Раніше журналіст видання The New York Times Кеннет Фогель заявив у Twitter, що колишній бізнес-партнер Пола Манафорта, головний свідок обвинувачення, заявив на суді, що після втечі януковича з України сам Гейтс та Манафорт допомагали Порошенку на безоплатній основі.

У залі засідань не ведеться аудіо- та відеозапис ЗМІ, що створює можливості для різних інтерпретацій почутого. Присутні на судовому засіданні журналісти Української служби «Голосу Америки» відзначили, що репліка Гейтса щодо «неповної оплати», здається, стосувалась його роботи з «Опозиційним блоком».

Між тим, інформація про те, що Манафорт після януковича працював з Петром Порошенком, конфліктує із поширеним у США баченням Манафорта як російського агента, чия робота у штабі Дональда Трампа буцімто вказує на те, що сам президент США міг координувати власну виборчу кампанію 2016-го року із москвою.

На це вказав і відомий журналіст Леонід Рагозін, який взявся кепкувати з поширеної у ЗМІ США точки зору, що будь-які контакти із Манафортом є доказом співпраці із москвою.

«Факт роботи Манафорта з президентом Порошенком або вказує на те, що він не може бути «російським агентом», або ж означає, що президент Порошенко не є «про-західним президентом». Жартую, насправді це означає, що глибоко неправі ті, хто змальовує складні політичні реалії Східної Європи у таких простеньких термінах», - твітує Рагозін.

Натомість Максим Еріставі, відомий анголомовний коментатор подій в Україні, побачив в інформації про буцімто контакти Манафорта та Порошенка черговий, для себе, доказ подібності чинного та колишнього президентів України.

«Зважаючи на те, що президент Порошенко та його поплічники роблять в Україні, не дивно дізнатись, що він, як і його попередник-клептократ янукович, був клієнтом Манафорта», - твітує Еріставі.

А якою ситуація із можливою співпрацею Порошенка та Манафорта у минулому бачиться вам? Коментуйте! – резюмує «Голос Америки».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.