У столиці виявлено майже 7000 нетверезих водіїв

netverezi

 

З початку року в столиці виявлено майже 7000 нетверезих водіїв. Від керма відсторонено 30 водіїв, які керували напідпитку    громадським транспортом. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі УДАІ міста Києва.


Співробітники столичної Державтоінспекції щодня  затримують більше чотирьох десятків водіїв, які керують транспортом в нетверезому стані автомобілем напідпитку. Незважаючи на те, що це є грубим порушенням дорожнього руху, водії і далі дозволяють собі сідати за кермо напідпитку. З початку нинішнього року за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування майже 7000 водіїв, - повідомив начальник управління Державтоінспекції Анатолій Курінний. Занепокоєння викликає те, що ця цифра з року в рік лише зростає. Якщо порівнювати з минулим роком, то це на 113 випадків більше. Крім того, сідаючи за кермо у нетверезому стані, водії наражають на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху. Так, в столиці було виявлено 30 п’яних водіїв – пасажироперевізників (!).

Як приклад, згадаємо випадок, що стався у Голосіївському районі, коли нетверезий водій тролейбуса перевозив пасажирів. Це сталося 1 червня  на Либідській площі. Тоді, увагу інспекторів привернув тролейбус, що рухався по вулиці Горького та постійно змінював напрямок руху. Несподівано водій взагалі зупинив транспортний засіб у другій смузі, вийшов  - і почав ображати водіїв, автівки яких припарковані край дороги. Інспектори ДАІ запідозрили, що він перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Спілкування з керманичем - 32-річним киянином лише підтвердило їх підозри. Від водія було чути різкий запах алкоголю, він ледь тримався на ногах. Водій свою провину визнав і не заперечував, що вживав спиртні напої. Порушника відсторонили від керування та склали на нього відповідний адмінпротокол.

Однак, доволі часто справа не обходиться складанням адмінпротоколів, оскільки нетверезі водії стають винуватцями дорожньо-транспортних пригод з важкими наслідками. Варто замислитись – за 5 місяців 2013 року  на дорогах столиці за участю нетверезих водіїв сталося 206 ДТП. У 24 випадках троє людей загинуло та 34 отримали травми.

Тема, якої ми торкнулися, актуальна особливо зараз, напередодні свят.  Для уникнення неприємностей на дорогах Державтоінспекція вкотре закликає водіїв не сідати за кермо в нетверезому стані. І нагадує,  що згідно статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, окрім штрафу за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння від 2550 до 3400 гривень, законодавством передбачено такі види стягнень, як адміністративний арешт  (7-15діб), громадські роботи (40-60 годин), оплатне вилучення транспортного засобу та позбавлення права керування. Пам’ятайте, алкоголь та кермо поняття несумісні.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.