Київська обласна рада узаконила будівництво маєтків у заказниках

budivnitstvo maetkiv

 
Вкотре виявляються злочини проти довкілля, зроблені за час діяльності попередньої влади. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі МБО «Екологія-Право-Людина».


Зокрема, як вдалось встановити екологам МБО «Екологія-Право-Людина», ще у 2012 році Київська обласна рада прийняла рішення[1] №365-19-VI від 21.06.2012 року «Про деякі питання об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Київської області», яким в протизаконний спосіб з природно-заповідного фонду області було вилучено 11,1 га земель. Оригінал рішення з «невідомих причин» не міститься на сайті обласної ради.

Екологам ЕПЛ вдалось встановити, що ще 2011 року Держуправлінням екології та природних ресурсів у Київській області був підписаний договір з переможцем конкурсних торгів - ТОВ «Інтеграл-Сервіс» на проведення робіт по винесення в натуру (на місцевість) меж 59 територій та об'єктів природно-заповідною фонду місцевого значення, загальною площею 2088,35 га, на території Київській області з розробкою технічної документації та встановленням охоронних межових знаків та інформаційних щитів. Серед них – і зазначені об’єкти.

При проведенні топографо-геодезичних робіт були встановлені фактичні площі відповідно парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Ставищенський» - 11,0547 га; лісового заказника місцевого значення «Ворзельський» - 84,0918 га; парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Сулимівський» - 15,3 га; ландшафтного заказника місцевого значення «Урочище Кирикове» - 9,0373 га. Ці площі – значно менші, ніж ті, на яких створювались заповідні території. Саме про ці ділянки того ж року піднімали питання столичні природоохоронці, що виявили факти незаконного надання земель у заповідних територіях Київщини[2].

Відповідно до вимог статті 54 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», зміна меж, категорії та скасування статусу територій та об'єктів природно-заповідного фонду проводиться відповідно до статей 51-53 цього Закону за погодженням з центральним органом виконавчої влади в галузі охорони навколишнього природного середовища на підставі відповідного експертного висновку. {Стаття 54 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1826-VI (1826-17) від 21.01.2010}.

Жодної інформації про погодження зміни меж всіх чотирьох територій та об’єктів природно-заповідного фонду не погоджувались у встановленому порядку в Мінприроди.

Таким чином, рішенням Київської обласної ради №365-19-VI від 21.06.2012 року «Про деякі питання об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Київської області» були незаконно скорочені площі наступних територій та об’єктів природно-заповідного фонду: заказник «Урочище Кирикове» - на 4 га, заказник «Ворзельський» - на 1 га, «Ставищанський» - на 4 га, та «Сулимівський» - на 2,1 га. Отже, в протизаконний спосіб з природно-заповідного фонду було вилучено 11,1 га земель.

ЕПЛ звернулись до Генеральної прокуратури з проханням забезпечити у судах повернення до природно-заповідного фонду згаданих незаконно вилучених земельних ділянок у Київській області шляхом визнання незаконними та скасування пунктів 2, 3 та 4 рішення Київської обласної ради №365-19-VI від 21.06.2012 року «Про деякі питання об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Київської області».

[1] http://kor.gov.ua/node/3892

[2] http://pryroda.in.ua/kyiv-region/zakaznyky/zemelni-dilyanky-nadani-v-zakzanykah-kyyivschyny-zhidno-kadastrovoyi-karty/



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.