Винуватці ліфтових негараздів

kiev lift

 
Стало вже поганою традицією, коли державна влада в міських чи районних адміністраціях дуже неквапливо ставиться до нагальних потреб громадян. Особливо, коли це стосується функціонування ліфтів. Знаходяться десятки причин, на які посилаються чиновники-держиморди, щоб якось виправдати свій непрофесіоналізм, подекуди тупість чи хитрість. Про необхідність виконання ними Конституції і законів України взагалі не йдеться. Це найслабкіший, здається, ланцюжок державної служби. Тут суцільні проблеми і порушення…


Тисячі ліфтів у будинках столиці України потребують заміни чи капітального ремонту. Із року в рік це відкладається при різних президентах і мерах, міністрах і депутатах. Немає ані бажання, ані фінансування, знаходяться інші поважні і неповажні причини. Але весь цей хаос відрізняється одним: ніхто не думає про нагальні потреби людей, а також про те, що подальша експлуатація старих чи несправних ліфтів становить загрозу для життя і здоров’я мільйонів людей. Це злочин проти громадян і держави. От про що давно потрібно подумати.

Схоже, що і в Деснянській райдержадміністрації Києва давно звикли ухилятися від відповідальності і конкретних справ в інтересах громадян. Який же це орган місцевої державної влади, коли періодично тут простежується відверта байдужість та безвідповідальність?...

Факти річ, як кажуть, вперта. Приміром, мешканці другого парадного 16-ти поверхового будинку по вулиці Драйзера 14/33 протягом 9 днів чекають, коли ж нарешті запрацює вантажний ліфт. І певно, марно, бо гарантій від ЖЕК-306 і компанії «Майстерліфт» не чути. Люди у занепокоєнні, адже на верхніх поверхах проживають 9 інвалідів і 25% пенсіонерів, а останні три місяці лихоманить й роботу пасажирського ліфту. Вони як заручники лиха і майже щоденно шукають підтримки, звертаючись на гарячі телефонні лінії Кабінету Міністрів України та Київської міської держадміністрації. Сподіваються й на підтримку мера столиці Віталія Кличка.

За словами комунальників, вантажний ліфт у будинку не працює через крадіжку якихось деталей з нього. Цікаво, що такі «крадіжки» відбуваються двічі на рік. А хто ж, як не посадові особи ЖЕК-306 і компанії «Майстерліфт» мають його зберігати ? Чому немає ефекту від поліцейських протоколів, адже грабіжники безкарно діють щороку, і причому не тільки в одному будинку?

Деснянська райдержадміністрація, куди бідолахи неодноразово зверталися із листами та скаргами, займає роль стороннього спостерігача за цим небезпечним процесом. Драматичну, але хибну роль, яка не добавляє рейтингу місцевій владі, а лише ганьбить її. Пригадалися слова відомого українського письменника Володимира Базилевського, який в одному з номерів «Літературної України» дуже своєрідно і відверто відзначив: «Горе тій державі, де хам на вершині будь-якої піраміди. Тоді бидло править бал. Тоді сваволя, корупція, здирство розповсюджуються із швидкістю інфекції. Тоді особистість кинута напризволяще у штормове море повсякдення. Справедливість стає фікцією. Особиста безпека – ілюзією. Честь і достоїнство – ганчіркою, об яку витирають ноги. Порятунку чекати нізвідки. Життя стає проблематичним».

Олександр Борщевський, головний редактор журналу «Світ єдиноборств», член Національної спілки журналістів України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.