​Пішов з життя директор КССМШ імені Лисенка Валентин Шерстюк. Некролог

Шерстюк Валентин Панасович - директор Київської середньої спеціалізованої музичної школи – інтернату імені М. В. Лисенка, , 1944 року народження, заслужений діяч мистецтв України, професор. З 85-літньої історії КССМШ імені М.В. Лисенка - 35 років її очолював В.П. Шерстюк.

Шерстюк Валентин Панасович пройшов яскравий шлях від директора сільської музичної школи до директора провідних навчальних закладів України - Київського хореографічного училища (з 1975 – 1980 р. р) та Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені М.В. Лисенка, якою він з 1984 р. керував до сьогоднішнього часу. Двадцять років Шерстюк В.П. з успіхом поєднував викладацьку роботу в школі з роботою в НМАУ ім. П.І. Чайковського (з 2000 р.- професор, з 2000 по 2006 рр. завідував кафедрою загального та спеціалізованого фортепіано Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського). Мав достатній досвід роботи в Центральному апараті Міністерства культури і мистецтв України. В.П. Шерстюк багато років був членом Вченої ради Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського та художньої ради Національної Всеукраїнської музичної Спілки.

Багато років В.П. Шерстюк очолював Раду директорів середніх спеціалізованих музичних шкіл-інтернатів системи Міністерства культури України.

У сучасних умовах В.П. Шерстюк – керівник нової формації в галузі професійної музичної освіти. Йому завжди були притаманні прогресивні погляди на проблеми виховання та оновлення застарілої системи навчання молодих талановитих виконавців України.

За наполегливою ініціативою Шерстюка В.П., як директора КССМШ імені М.В. Лисенка та Української Держави вже в XXI столітті відбулася значна подія - отримання школою 11 роялів фірми «К. КАWAI» (2007р.) та «Steinway & Sons» (2017р.)

Валентин Панасович Шерстюк був та залишиться в пам’яті досвідченим директором та музикантом всеукраїнського масштабу в галузі професійної музичної освіти. Його багатогранна діяльність в Україні та світовому просторі репрезентувала високий рівень української виконавської, диригентсько-хорової та композиторської школи.

НАГОРОДИ В.П. Шерстюка:

1985 р. - Почесна грамота Міністерства культури СССР і Президіуму ЦК профспілки робітників культури;

1988 р. - Заслужений працівник культури України;

1992 р. - Вчене звання доцента;

1997 р. - Заслужений діяч мистецтв України;

2001 р. - Вчене звання професор;

2004 р. - Почесна Грамота Київського Міського Голови;

2004 р. - Почесна відзнака Міністерства культури і мистецтв України;

2006 р. - Медаль «15 років незалежності України», Диплом Міжнародного Академічного Рейтингу популярності « Золота Фортуна»;

2009 р. - орден « За заслуги ІІІ ступеня»;

За керівництва В.П. Шерстюка у зв’язку з 75-річним ювілеєм КССМШ ім. М.В. Лисенка була нагороджена Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2009 р.) за творчі досягнення та з нагоди 80-річчя з дня заснування КССМШ ім. М.В. Лисенка - Грамотою Верховної Ради України за заслуги перед українським народом (2014р.).

Валентин Панасович Шерстюк. Фото Вікіпедія/КССМШ ім. Лисенка



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.