​У призначеної в Німеччині першої зустрічі Трампа з путіним означилися складні обставини

Американські та російські офіційні джерела підтвердили, що готують першу зустріч президента Дональда Трампа з президентом володимиром путіним, яка відбудеться у Гамбурзі з нагоди зустрічі керівників країн так званої «Двадцятки» 7-8 липня.

Агенція Reuters вважає, що «зустріч буде обтяжена труднощами» для американського керівника, 5 місяців президентства якого затьмарені звинуваченнями про зв’язки його виборчої команди з росією, повідомляє «Голос Америки».


Видання Politico.eu вважає, що зустріч Трамп-путін викликає стурбованість через можливу надмірну готовність Трампа йти на поступки.

Підприємець Дональд Трамп ще з початку своєї нової політичної кар’єри назвав покращення взаємин з росією одним із своїх головних завдань.

Проте на перешкоді залишаються розбіжності між США і росією у питаннях стосовно України, ролі НАТО, а також у Сирії, де Вашингтон вважає президента Ассада головною перешкодою для врегулювання, а москва зробила ставку на його підтримку.

Натяки президента Трампа про пом’якшення санкцій щодо росії, запроваджених після захоплення Криму, викликали осуд в американських політичних колах і підштовхнули намагання зміцнити режим санкцій законодавчими механізмами у Конгресі.

Вашингтонський кореспондент британської газети Guardian, посилаючись на свої джерела, близькі до помічників президента у Білому домі, пише, що Дональд Трамп доручив скласти список можливих пропозицій для переговорів з володимиром путіним.

Радник президента США з питань національної безпеки Макмастер намагався применшити значення зустрічі, заявивши, що вона «не має визначеного порядку денного. Насправді там йтиметься про будь-що, про що захоче говорити президент».

У Politico.eu висловлена стурбованість такою невизначеністю, бо, на думку видання, новий у політиці президент США матиме справу з «ретельно підготованим колишнім агентом КГБ».

«Помічники Трампа у Білому домі, згідно з повідомленнями, особливо стурбовані будь-якими зустрічами з представниками кремля після того, як були осоромлені минулого місяця візитом до Овального кабінету російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова та російського посла Сергія Кисляка - ключової постаті в американських розслідуваннях щодо росії. Білий дім не планував оприлюднювати фотографії зустрічі і був здивований появою світлин російського офіційного фотографа з усміхненими Трампом, Лавровим і Кисляком на другий день після усунення директора ФБР Джеймса Комі з посади», - стверджується у статті.

Раніше в інтерв’ю «Голосу Америки» аналітик з лондонського Королівського інституту міжнародних відносин (Chatham House) Джеймс Шерр назвав «великою загадкою» взаємини Дональда Трампа з росією:

«Цей чоловік, який за першої нагоди критикує усіх і усе, ніколи не дозволив собі критичного слова про росію, а якщо таке слово у нього вилітало, то дивну ситуацію підтверджувало те, що він одразу ж додавав, що росія не єдина країна, яка робить те чи інше – усі роблять так само. Питання – чому? Чи існують якісь глибші зв’язки, ні ж ті, які ми розуміємо? Я думаю, що це цілком можливо. З’явилися непідтверджені розповіді, але можуть бути інші речі, які ми сьогодні не знаємо. Якщо я маю рацію, вони вийдуть на поверхню. Тоді у Дональда Трампа буде проблема. Бо коли є щось, що пов’язує його з чинним російським керівництвом на якомусь глибокому приватному рівні, то йому доведеться вибирати між його особистими зав’язками та інтересами і майбутнім його президентства».

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.