​Слідчі намагаються схилити Манафорта до співпраці у справі зв’язків Трампа з росією

Американські слідчі, які розглядають звинувачення екс-керівника передвиборчої кампанії президента Трампа Пола Манафорта у відмиванні грошей, сподіваються переконати його співпрацювати з ними у розслідуванні можливої змови між штабом Трампа і росією. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на два джерела, які прямо обізнані з слідством.


Між 2006 і 20013 роками Манафорт купив три маєтки у Нью-Йорку, включно з одним у вежі Трампа (Trump Tower) на Мангаттені. Він заплатив за них готівкою, і відтак взяв на них іпотечні кредити. Колишній чиновник правоохоронних органів США сказав, що це тактика, яку часто використовують як засіб приховування джерел коштів, отриманих незаконно. Інформаційне агентство не має жодних незалежних доказів, що Манафорт це зробив, пише «Голос Америки».

Джерела також не сказали, чи генпрокурор Роберт Мюллер виявив будь-які докази, щоб висунути офіційні звинувачення проти Манафорта у відмиванні грошей, але вони зазначили, що слідчі вважають це критично важливим, щоб заручитися його повною співпрацею у їхньому розслідуванні ймовірних зв’язків штабу Трампа з росією.

«Якщо команда Мюллера може погрожувати Манафорту кримінальними звинуваченнями, вони можуть використати це як важіль, щоб переконати його співпрацювати», - заявило одне з джерел.

За словами речника Манафорта Джейсона Малоні: «Пол Манафорт не йде на співпрацю. Знову, немає жодної правди у дезінформації, яку поширюють анонімні джерела і люди, що зливають інформацію».

Манафорта вважають ключовою особою в розслідуванні з уваги на його важливу роль у передвиборчій кампанії і його участь у зустрічі у червні минулого року, на якій також були присутні син президента Дональд Трамп-молодший, зять Джаред Кушнер і російська юристка Наталія Весельницька.

Зустріч скликано після того, як Весельницька запропонувала надати компрометуючу інформацію про кандидатку в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

У п’ятницю команда Мюллера попросила Білий дім зберегти всю комунікацію про цю зустріч. Мюллер розглядає всі зв’язки між російськими чиновниками і соратниками Трампа під час і після президентських виборів 8 листопада у рамках ширшого розслідування справи - чи росія намагалася допомогти Трампу виграти вибори.

Манафорт став керівником передвиборчої кампанії Трампа у червні 2016 року, проте був змушений піти у відставку два місяці пізніше, коли почали надходити повідомлення про його бізнес-відносини з підтримуваним кремлем колишнім президентом України віктором януковичем.

Манафорт працював консультантом для проросійської партії в Україні та допоміг у підтримці януковича. Як повідомляє видання The New York Times, Манафорт мав заборгованість в $17 млн перед російським олігархом Олегом Дерипаскою і колишнім депутатом партії регіонів Іваном Фурсіним. Про це свідчать отримані газетою фінансові звіти Кіпрського банку, де Манафорт мав рахунки протягом кількох років.

Федеральний суддя США Пріт Бгарара розслідував справу стосовно нерухомого майна Манафорта, коли у березні його звільнив з посади президент Дональд Трамп. Розслідування перебрав спецпрокурор Роберт Мюллер.

Пол Манафорт. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.