​В Адміністрації Трампа колотнеча - вирішують, що робити з новими санкціями Конгресу до росії

Президент Трамп досі не переконаний, що росія втручалася в американські вибори 2016 року, і з Білого дому лунають суперечливі сигнали щодо того, чи президент підпише закон Конгресу про нові санкції щодо москви, повідомляє «Голос Америки».


Тим часом зять президента Джаред Кушнер повинен упродовж двох днів відповідати на запитання у Конгресі щодо того, чи заручалася виборча команда Дональда Трампа підтримкою росії, щоб перемогти на минулих виборах. Слухання за закритими дверима у понеділок відбуватимуться в Комітеті з питань розвідки Сенату, а у вівторок - у такому ж комітеті Палати представників.

Кушнер, який обіймає в адміністрації посаду старшого радника, буде змушений пояснювати зустрічі з російськими громадянами та посадовцями.

Президент Трамп написав у неділю у Twitter, що він розчарований браком підтримки Республіканської партії: «Дуже сумно, що республіканці, навіть деякі з тих, хто завдяки мені здобули перемоги, роблять надто мало, щоб захистити свого президента».

Окремої уваги очікують від зустрічі Кушнера, сина Дональда Трампа, а також керівника його виборчої команди Пола Манафорта з російською юристкою Наталією Весельницькою у червні 2016 року.

Дональд Трамп-молодший цього місяця опублікував електронну переписку, яка дає підстави припускати, що він хотів отримати компрометуючу інформацію російського уряду про кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

москва заперечує будь-яке втручання. В той час як команда Трампа відкидає звинувачення про змову з росією, президент також ставить під сумнів висновки американських спецслужб, що таке втручання було.

Новий директор комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі сказав у неділю телеканалу CNN, що на думку президента Трампа російські хакери не залишили б жодного сліду, якби вони були причетні до викрадення інформації з комп’ютерів Демократичної партії.

У неділю Трамп у Twitter знову скаржився на розслідування: «У той час як триває обманне полювання на російських відьом, дві групи насміхаються з цього виправдовування за програні вибори: демократи і росіяни!»

У відповідь на запитання, чи планує президент накладати вето на пропоновані сенатом санкції, Скарамуччі сказав: «Він ще не вирішив, чи підписувати той закон».

Та заява суперечить словам нового прес-секретаря Білого дому Сари Гакабі Сандерс, яка кілька днів тому сказала телеканалу АВС: «Ми підтримуємо теперішню позицію законопроекту».

Кілька сенаторів сказали, що у Сенаті достатньо голосів, аби подолати президентське вето.

Ентоні Скарамуччі також підтвердив, що в оточенні Дональда Трампа обговорювали питання про його президентське повноваження милувати будь-кого, навіть себе, у зв’язку з розслідуваннями російського сліду в американських виборах.

Ентоні Скарамуччі та Сара Гакабі Сандерс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.