​МЗС Польщі відповіло Єврокомісії у справі судової реформи

В опублікованій у середу, 26 липня, спеціальній заяві Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що Варшава готова вступити з Європейською комісією у діловий діалог на тему реформування судової системи в країні за умови, що буде дотримуватися суверенітет держави-члена Європейського Союзу. Польща готова відповісти на будь-які запити Єврокомісії, а також надати повну інформацію на тему законодавчого процесу та реформування судової системи, повідомляє «Польське радіо».


МЗС Польщі вважає дії Єврокомісії щодо Польщі необґрунтованими і передчасними. А тому зовнішньополітичне відомство Польщі закликало Єврокомісію утриматися від оцінок і коментарів до тих пір, поки нові норми, що стосуються судової системи в Польщі, не ввійдуть у дію.

МЗС Польщі звернуло увагу, що Єврокомісія, оцінюючи ситуацію в Польщі, зайняла необ'єктивну позицію. Комісія не прийняла по уваги аргументи польської влади, представлені у відповідь на її запит в липні і грудні минулого року. Єврокомісія по ситуації в Польщі вибірково і упереджено скористалася думками та рекомендаціями експертів і політиків, - зазначило польське МЗС.

Нагадаємо, вчора Європейська комісія визнала, що закон про суди загальної юрисдикції, ухвалений депутатами та підписаний президентом Польщі, загрожує незалежності судової системи. У Брюсселі висловили також побоювання, пов’язані з попередніми планами Варшави, що стосуються призначення суддів Верховного суду. Мова йде про закон, щодо якого президент анонсував застосування вето. Європейські комісари дали Варшаві місяць, аби відповісти на її сумніви. Єврокомісія попередила, що може запустити процедуру, передбачену в статті 7 Договору про ЄС, якщо закон про Верховний суд повернеться у подібній формі.

Міністерство закордонних справ Польщі. Фото wikipedia.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.