​Путіну запропонували налякати світ попереджувальним ядерним ударом

Комітет ради федерації з оборони і безпеки за підсумками проведеного в середу круглого столу рекомендував раді безпеки рф обговорити питання про зміну політики росії в області застосування ядерної зброї. Про це повідомляє російський сайт finanz.ru.


На даний момент ядерна доктрина рф базується на ідеї «відповідь-зустрічного удару» - його може бути завдано в разі ядерної атаки або звичайного нападу, що ставить під загрозу саме існування держави.

Але ключовий документ - «Основи політики російської федерації в області ядерного стримування» - більше не відповідає сучасним вимогам і має бути переписаний, вважають сенатори і військові.

Змінити потрібно «умови переходу російської федерації до застосування ядерної зброї», а також регламент «дій у відповідь при застосуванні противником гіперзвукової зброї та інших видів стратегічної неядерної зброї», цитують рішення ради федерації РІА Новини.

Замість доктрини відповідь-зустрічного удару росія може бути змушена перейти до концепції попереджувального ядерного удару, пояснює колишній начальник головного штабу ракетних військ стратегічного призначення генерал-полковник Віктор Єсін.

До такого кроку, за його словами, москву підштовхує вихід США з договору про ракети середньої і меншої дальності, який забороняв Вашингтону розміщувати ядерну зброю в Європі.

Якщо американські ракети знову з'являться в європейських країнах, неефективною стане навіть система автоматичного удару «Периметр», відома на Заході як «Мертва рука».

«У нас вже залишиться мало засобів - ми зможемо запустити тільки ті ракети, які виживуть після першого удару агресора», - пояснює Єсін, додаючи, що «ефективної відповіді на американські ракети середньої дальності в Європі у нас поки що немає».

Їх підльот становить близько 2-3 хвилин. За такий термін прийняти рішення про нанесення удару у відповідь російське керівництво «просто не встигне», пояснює керівник центру міжнародної безпеки, дійсний член ран Олексій Арбатов.

«Поява американських крилатих ракет і балістичних ракет середньої дальності в Європі у порох розносить систему відповідь-зустрічного удару, яка є основою нашої стратегії ядерного стримування», - додає він.

«Нам доведеться створити абсолютно нові командні пункти, нову, невразливу систему управління, систему зв'язку і раннього попередження, зробити так, щоб всі наші ракетні системи були в мобільно-грунтовому варіанті і щоб вони були надійно захищені засобами повітряно-космічної оборони - С-400 , З-500, «Панцир» і так далі. Витрати, звичайно, гігантські, але я не сумніваюся, що це можна зробити», - заявив Арбатов.

Нагадаємо, США заявили про вихід з договору РСМД, підписаного Рональдом Рейганом і Михайлом Горбачовим в 1987 році, в кінці жовтня.

Звістку привіз в кремль радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон, який провів переговори з президентом володимиром путіним, а після їх завершення пояснив, що росія з 2013 року сама порушує договір, оскільки ставить на озброєння ракетні системи з дальністю від 500 до 5,5 тисячі кілометрів.

росія буде змушена дзеркально відповісти на вихід США з договору, заявив путін 24 жовтня.

Якщо європейські країни погодяться розмістити у себе американські ракети, як це було в 1980-х, вони «повинні розуміти, що поставлять свою територію під загрозу удару у відповідь» росії, попередив путін.

Фото з відеоролика YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.