​Якої агресії очікувати від путіна в 2019? Десять попереджень від Майкла Карпентера

Військове вторгнення до України, посилення тиску на Білорусь, продовження мілітаризації на Близькому Сході – ось лише кілька дій, яких варто очікувати від президента рф путіна в 2019 році, переконаний колишній високопосадовець Пентагону і керівник Центру дипломатії Байдена Майкл Карпентер, повідомляє «Голос Америки».


Впливовий американський аналітик поділився своїми невтішними прогнозами у Twitter. Ось десятка його попереджень:

1. Військове вторгнення до України. Найбільш ймовірно, ціллю стане водоканал з Дніпра до Криму. Без цієї води страждає сільське господарство Криму. Також, очікуйте від росії прагнень встановити повне домінування в Азовському морі та Керченській протоці, пише аналітик.

2. Військове загострення в Нагірному Карабаху, якщо прем'єр-міністр Пашинян не буде обслуговувати інтереси російської корупції у Вірменії.

3. Тиск на президента Лукашенка, щоб дозволити росії побудувати військову базу в Білорусі, особливо, якщо США відкриє шлях для будівництва «Форту Трампа» в Польщі. Якщо Мінськ опиратиметься, кремль готуватиметься до аншлюзу.

4. росія та Іран встановлюють контроль за сходом Сирії після виведення сил США, Туреччина починає напади на курдів через кордон. З часом це означатиме, що безправні араби-суніти радикалізуються у ІДІЛ 2.0.

5. Зростання російської військової присутності у Лівії допоможе генералові Гафтару консолідувати контроль над країною, яка стане під протекторат росії.

6. москва озброює Талібан більш просунутою зброєю на тлі зменшення присутності сил США і місія НАТО ISAF надто розпорошує свої ресурси. москва стає на заміну США в якості головного політичного брокера в Афганістані, Талібан повертається до влади.

7. москва підтримує зусилля боснійського президента Мілорада Додіка з відокремлення Республіки Сербської від решти Боснії та Герцеговини, наражаючи Балкани на ризик поновлення етнічного конфлікту.

8. Відносини росії та Саудівської Аравії квітнуть, бо москва надсилає більше зброї Саудівській Аравії і координує подальше зменшення пропозиції нафти.

9. Санкції ЄС стосовно росії розпадаються після того, як один з членів ЄС порушує консенсус в обмін на непублічну угоду з росією в сфері енергетики. Найбільш імовірні кандидати: Угорщина, Італія, Австрія.

10. Кремлівська кампанія активних заходів у США посилюється, адже росія хоче змінити розстановку сил перед президентською кампанією 2020. Темні гроші стають основним інструментом впливу кремля, адже росія доходить висновку, що фінансування дезінформації більш ефективне, ніж офшорні операції.

Майкл Карпентер. Фото in4s.net



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.