​Американські ЗМІ стверджують, що доповідь Мюллера містить компрометуючу Трампа інформацію

Деякі члени команди спецпрокурора Роберта Мюллера, яка майже два роки вела розслідування російського втручання у вибори, відзначають, що висновки доповіді за підсумками цього розслідування компрометують президента Дональда Трампа набагато сильніше, ніж висновки за словами генпрокурора Вільяма Барра, повідомили в середу ввечері газети The Washington Post і The New York Times, пише «Голос Америки».


Барр 24 березня представив чотиристорінкове резюме доповіді Мюллера, згідно з якою розслідування не знайшло доказів змови між передвиборчим штабом Трампа і росією. За словами генпрокурора, Мюллер не прийшов до висновку, що президент намагався перешкодити розслідуванню, але і не зняв з нього підозри. При цьому генпрокурор і його заступник Рід Розенстайн вирішили, що достатніх підстав для висунення звинувачень в перешкоджанні правосуддю немає.

Однак, за даними обох видань, члени команди Мюллера сказали колегам, що Барр не цілком точно передав висновки розслідування. Як пише The Washington Post, що прокурори, брали участь в розслідуванні, вважають, що зібрана ними інформація щодо перешкоджання правосуддю «значна» і «викликає занепокоєння». У статті The New York Times йдеться, що прокурори турбуються, що погляди громадськості встигнуть скластися до оприлюднення самої доповіді, оскільки перший її виклад надійшов від Барра.

Генпрокурор обіцяв оприлюднити доповідь до середини квітня, після того, як з неї буде виключена вся конфіденційна інформація, у тому числі показання, дані великому журі присяжних. Однак контрольований демократами Юридичний комітет Палати представників у середу проголосував за те, щоб витребувати повісткою повний текст доповіді та супутні матеріали.

Хоча Трамп залишив рішення про оприлюднення доповіді на розсуд генпрокурора Вільяма Барра, очікується, що президент захоче скористатися привілеєм виконавчої влади щодо деяких даних, які хочуть отримати інші комітети Конгресу в рамках своїх розслідувань. Це загрожує привести до протистояння між демократами і Білим домом, яке врешті-решт може дійти до Верховного суду.

Комітет також дозволив витребувати повісткою документи і свідчення п'яти колишніх співробітників Білого дому, з якими розмовляв спецпрокурор, в тому числі радника з політичних питань Стіва Беннона і колишнього юриста Білого дому Дональда Макгана.

Незважаючи на слова Барра про те, що доповідь не знімає остаточної підозри з президента, сам Трамп заявив, що повністю виправданий.

Роберт Мюллер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.