​Американці почали збір коштів на відновлення собору Паризької Богоматері

У США зазвучали заклики про збір коштів у зв'язку з пожежею в соборі Паризької Богоматері. Жахнувшись від картини охопленого полум'ям собору, ще до того, як вогонь був погашений, люди почали брати зобов'язання відновити всесвітньо відому пам'ятку, повідомляє «Голос Америки».


Нью-йоркське Суспільство французької спадщини і краудсорсінговая платформа GoFundMe одними з перших запропонували допомогти собору, який, як вважається, обов'язково повинена побачити кожна людина, яка приїхалав до Парижа.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про намір відкрити міжнародний збір коштів на відновлення собору Нотр-Дам.

Товариство французької спадщини, американська некомерційна організація, що присвятила свою діяльність збереженню архітектурної та культурної спадщини Франції, у понеділок створила сторінку в Інтернеті для збору коштів на відновлення собору.

«Нотр-Дам, безсумнівно, є архітектурним шедевром і пам'ятником, який, безумовно, необхідно відновити», - заявила по телефону виконавчий директор товариства Дженніфер Херлайн.

Херлайн не змогла повідомити, скільки коштів зібрала її організація в понеділок. Зрештою, зібрані кошти підуть безпосередньо собору, сказала вона.

За її словами, товариство, засноване в 1982 році, у минулому році виділило два гранти на загальну суму понад 430 тисяч доларів на проекти, пов'язані з реставрацією Національної бібліотеки Франції.

На сайті GoFundMe в понеділок було оголошено більше 50 кампаній у всьому світі, пов'язаних з пожежею в соборі, повідомив по електронній пошті представник платформи Джон Ковентрі.

«У найближчі години ми почнемо працювати з місцевою владою, щоб зробити так, що кошти підуть туди, де вони принесуть найбільшу користь», - заявив Ковентрі.

Деякі з кампаній на сайті GoFundMe не зібрали жодної копійки до кінця понеділка.

З'явилися і жартівливі кампанії, наприклад, «Допоможіть Квазімодо» - по імені вигаданого персонажа роману Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері», написаного в 19 столітті.

«Мені здається, проблема буде в тому, чи погодяться люди, які дають гроші, з тими, хто буде займатися відновленням, в питанні про те, як повинен відновлюватися собор», - заявила Лайза Бітел - професор релігії та історії в Університеті Південної Каліфорнії.

«Йдеться про національну пам'ятку Франції, і французи не пошкодують грошей на відновлення, - сказала Бітел. - Не думаю, що американці зможуть серйозно вплинути на те, як це потрібно робити».

У минулому собор Паризької Богоматері вже звертався до міжнародних донорів за допомогою в проведенні реставрації.

У 2017 році президент товариства Друзів собору Паризької Богоматері Мішель Піко заявив газеті New York Times, що його організація планувала організувати гала-вечері, концерти та інші заходи для збору коштів у Франції і США на реставраційні роботи в соборі.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.