​Три американських ЗМІ, за інформацією з різних джерел, стверджують, що літак МАУ у небі над Тегераном збили іранці

Американський канал CBS повідомляє, з посиланням на власні джерела, що американські посадовці буцімто переконані, що літак МАУ був збитий Іраном. Як відзначають у CBS, джерела повідомили, що американська розвідка буцімто зафіксувала ввімкнення радару, запуски ракет перед падінням літака, повідомляє «Голос Америки».


«Нам також повідомили, що супутники США зафіксували два пуски ракет, які відбулись незадовго до вибуху літака», - розповіли в ефірі каналу.

Журналіст CBS Кріс Ван Клів також відзначив у Twitter, що на поточний момент вважається, що удару по літаку було завдано помилково.

«Пам'ятайте, що він піднявся у повітря лише за кілька годин після того, як Іран завдав ракетного удару (по американських військових в Іраку - прим. ГА), коли цілий світ чекав, чи США дадуть військову відповідь на дії Ірану», - твітує журналіст.

Інформацію, поширену CBS, підтверджують і повідомлення Newsweek та CNN з власних незалежних від СBS джерел.

Наприклад, Newsweek відзначає, що за інформацією джерел видання, літак МАУ був уражений ракетною системою «Тор М-1» російського виробництва.

Кореспондентка «Голосу Америки» у Пентагоні Карба Бабб також повідомила, що її джерело «переконане», що Іран збив літак МАУ після атаки Ірану на американські військові бази в Іраку. Ця впевненість базується на даних розвідки США.

Як відомо, у четвер відбулась телефонна розмова президента України Володимира Зеленського та президента Ірану Хасана Рухані.

«Вдячний Ірану за готовність співпрацювати та надати швидкий доступ українським фахівцям до всіх необхідних даних. Глибокі співчуття сім'ям і родичам усіх іранців, які загинули в авіакатастрофі в Тегерані» , - відзначив президент України у Twitter.

У четвер обставини авіакатастрофи прокоментував і президент США Дональд Трамп.

Як повідомляє канал CNN, Трамп заявив, що підозрює, що причиною аварії були не несправності. «Хтось міг припуститись помилки з іншого боку», - наводить слова Трампа CNN.

Між тим журналіст-розслідувач Хрісто Ґрозєв звернув увагу, що раніше джерела ЗМІ у розвідувальних службах заявили про відсутність доказів того, що по літаку МАУ було випущено ракети.

«Вчора: «4 західні розвідувальні агенції заявили про наявність свідчень що рейс PS752 зазнав аварії через перегрів двигуна, а доказів щодо ракет немає». Сьогодні: «Західні розвідувальні агенції кажуть, що PS752 був збитий іранською ракетою». Тож давайте замислимося про те, чи варто цитувати джерела у розвідці, - відзначив Ґрозєв у Twitter. - Ці джерела не ризикують своєю репутацією (бо вони завжди анонімні), тож вони «нададуть конфіденційну інформацію» хоч про те, що бачили єдинорога по дорозі на роботу».

Один з двигунів літака рейсу PS752. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.