​У Сенаті США республіканці продовжують розслідувати дії Хантера Байдена

У сенатському Комітеті з питань національної безпеки продовжується очолюване законодавцями-республіканцями розслідування щодо Хантера Байдена, сина екс-віце-президента США і ймовірного конкурента Дональда Трампа на наступних виборах Джо Байдена. Про це йдеться у матеріалі видання Politico. Речник голови комітету, близького до Трампа сенатора-республіканця Рона Джонсона, заявив виданню, що «нічого не змінилося у наших довготермінових планах з приводу розслідувань», повідомляє «Голос Америки».


Як відзначає видання, один із співробітників Сенату, який бере участь у розслідуванні, раніше заявив, що епідемія коронавірусу не завадить роботі розслідувачів. Водночас сенатор-республіканець на правах анонімності заявив виданню, що розслідування більше не є пріоритетом. Робота Сенату США перервана, щонайменше, до 20-го квітня.

Раніше неоднозначну реакцію законодавців США викликали заяви можливого свідка розслідування, українця, колишнього співробітника посольства України у США Андрія Теліженка. Теліженко тривалий час заявляв про втручання України у вибори у США.

Предметом теперішнього розслідування є робота Хантера Байдена в українській енергетичній компанії Burisma та закиди про те, що піар фірма, пов'язана з Демократичною партією США, намагалась використати Байдена, щоб впливати на ухвалення рішень у Державному департаменті США за часів Обами. Демократична партія відкидає ці звинувачення.

Повідомлення про продовження розслідування щодо Хантера Байдена викликало бурхливу реакцію в соцмережах.

«У США 250 000 випадків COVID-19, вже померли 6 000, за оптимістичним сценарієм може померти від 100 тисяч до 200 тисяч, бракує апаратів вентиляції легень, державні запаси майже вичерпано. Медсестри використовують пакети для сміття, бо не мають засобів захисту. І що пропонують республіканці: давайте розслідувати Хантера Байдена», - твітує Тім Хоган, директор з комунікацій сенаторки-демократки, екс-кандидтаки у президенти США Емі Клобучар.

«Ні, це не жарт - під час катастрофи пріоритетом для правлячої партії є підставити політичного конкурента, а не переконатись, що Білий дім виконує покладені на нього завдання», - пише журналіст видання The Atlantic, для якого характерні симпатії до Демократичної партії США.

«Я переконаний, що ми маємо дозволити політичним партіям робити те, у чому вони сильні. Тож хай республіканці займаються політично мотивованими розслідуваннями, а демократи займуться організацією відповіді на пандемію», - твітує політичний оглядач Джо Локхарт.

Водночас повідомлення про продовження розслідування щодо Хантера Байдена привітали прихильники президента США.

«Сенатський комітет з питань національної безпеки продовжуватиме своє розслідування щодо Хантера Байдена. Він продав Америку Китаю за півтора мільярда доларів, отримував 83 300 на місяць від української компанії. Притягніть родину Байденів до відповідальності!» - твітує засновник організації Students for Trump Раян Фурньє, повторивши у твіті популярні закиди проти сина Джо Байдена.

Раніше вимоги уряду США до України розслідувати роботу Байдена у Burisma та закиди про буцімто втручання в американські вибори 2016-го року з території України стали причиною ініційованого демократами імпічменту президента США. Останній закінчився виправданням Трампа у Сенаті, де більшість контролюють республіканці. Демократи наполягали, що, домагаючись розслідування в Україні адміністрація, Трампа прагнула виключно зашкодити шансам на обрання ймовірного конкурента Дональда Трампа на виборах 2020-го року Джо Байдена.

Син екс-віце-президента США Джо Байдена, Хантер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.