​Трамп та лідери республіканців у Конгресі виступають проти нового розслідування заворушень 6-го січня у Вашингтоні

Лідери Республіканської партії США, колишній президент Трамп, лідери партії у Сенаті та Палаті представників Конгресу США виступають проти комісії для розслідування заворушень, влаштованих 6-го січня у будівлі Капітолію прихильниками Трампа, повідомляє «Голос Америки».


«Республіканці у Палаті представників та Сенаті повинні відхилити пастку демократів з комісією щодо 6-го січня. Це ще більше заполітизованої нечесності і за винятком варіанту, що також будуть досліджуватись вбивства, бунти та підпали у Портленді, Міннеаполісі, Сіетлі, Чикаго та Нью-Йорку, ця дискусія має негайно закінчитись», - наводить заяву колишнього президента США, зроблену у вівторок, видання The Hill.

У середу проти комісії виступив лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, який заявив, що комісія є «упередженою».

«Після ретельних роздумів, я ухвалив рішення виступити проти упередженої та незбалансованої пропозиції демократів у Палаті представників щодо ще однією комісії для дослідження подій 6-го січня»,- відзначив Макконнелл.

Лідер республіканців у Палаті представників конгресмен Кевін Маккарті заявив, що він виступає проти нового розслідування заворушень у Капітолії, у результаті яких п'ять осіб загинули та десятки отримали поранення, пояснивши це тим, що будь-яке подібне розслідування має також стосуватися інших актів політичного насильства, що сталися в США за останні кілька років.

«Прагнучи створити додаткову комісію, демократи ігнорують політичне насильство, яке охопило американські міста, створюють фальшивий привід для того, щоб не зважати на думку республіканських конгресменів, - заявив Маккарті. - Не можна миритися з присутністю цього політичного насильства в американському суспільстві і його не можна ігнорувати».

Близько 800 осіб, багато в одязі з символікою на підтримку Трампа, увірвалися в Капітолій 6 січня в той момент, коли законодавці стверджували перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Учасники заворушень вибили двері і вікна і зайняли обидві палати Конгресу і прилеглі офіси. Понад 400 учасників заворушень були звинувачені в скоєнні низки кримінальних злочинів, прокуратура все ще продовжує розслідування обставин цього інциденту.

Минулого тижня двопартійна група демократів і республіканців погодила формат комісії, яка займеться розслідуванням причин і обставин штурму Капітолію.

Судячи з усього, спікер Палати представників Ненсі Пелосі, лідер демократичної більшості, зможе заручитися достатньою кількістю голосів, щоб схвалити створення комісії.

«Американці очікують і мають право дізнатись правду у спосіб, який посилює нашу демократію та гарантує, що 6-те січня більше ніколи не повториться», - твітувала Пелосі у вівторок.

Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер вже заявив, що поставить законопроект про комісію на голосування.

«Республіканці можуть всім показати, чи хочуть вони правди, чи хочуть прикрити Трампа та бунтівників», - заявив Шумер.

Багато республіканців намагаються применшити серйозність подій, що трапилися 6 січня. Один із законодавців минулого тижня порівняв людей, які ввірвалися в Капітолій, з туристами, які здійснювали екскурсію по будівлі.

Однак політичні опоненти Трампа розглядають цю подію як напад на демократію і сподіваються, що розслідування, проведене комісією, підкреслить роль колишнього президента в розпалюванні насильства.

Видання Politico минулого місяця повідомило про скарги деяких заарештованих через події на Капітолійському пагорбі на умови утримання у в'язниці столиці США, утримання в одиночних камерах без контакту з людьми протягом 23 годин на добу та ін. Як повідомляється, у таких умовах їх утримують заради безпеки їх та інших. Один із ув'язнених заявив про насильство, погрози та нападки з боку вартових.

Видання також повідомляло, що минулого місяця законодавці-демократи виступили проти умов утримання підозрюваних. Так повідомляється, що сенаторка-демократка Елізабер Воррен заявила, що утримання в одиночній камері є «жорстоким» та «психологічно травмуючим». «І ми ж говоримо про людей, які поки не засуджені судом», - наводить слова законодавиці видання Politico.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.