​Байден прокоментував можливість територіальних поступок з боку України - він не збирається вказувати українцям, що робити

«Це їхня територія. Я не збираюсь говорити їм, що вони мають робити, а чого не мають», - заявив президент США Джо Байден у відповідь на питання преси про те, чи повинна Україна поступитись територією, щоб досягнути миру. Питання прозвучало після виступу Байдена щодо економічної ситуації у США в місті Рехобот, штат Делавер, у п'ятницю, повідомляє «Голос Америки».


Байден наголосив, що він завжди дотримувався позиції, що нічого про Україну не повинно вирішуватись без України. Однак, зауважив американский президент, у певний час «потрібно буде врегулювання на основі переговорів». «Що це включатиме, я не знаю. Тимчасом ми продовжимо надавати Україні можливості себе захистити».

Як писав Голос Америки, аналітики у США мають різні думки щодо того, чи варто Україні йти на територіальні поступки задля миру. Минулого місяця в редакційній статті The New York Times автори допустили, що Україна буде змушена поступитись територіями росії.

«Не в найкращих інтересах Америки - поринути у тотальну війну з росією, навіть якщо мир шляхом переговорів може вимагати від України ухвалення складних рішень. … Якщо конфлікт все-таки призведе до реальних переговорів, українським лідерам доведеться ухвалити болючі територіальні рішення, яких потребуватиме будь-який компроміс», - мовиться у статті NYT від 19 травня цього року.

Натомість цього тижня у колонці для The Hill більше 30 американських експертів закликали США та ЄС виявити твердість у підтримці України і уникнути бажання підштовхнути Київ до домовленості про припинення вогню, яка б не враховувала цілі України і передавала б мільйони українців під контроль росії. Експерти вказують: «путін заперечує законність унікальної української ідентичності і російські сили скоїли незліченну кількість воєнних злочинів проти них [українців]». Також, зазначають експерти, незважаючи на спроби України провести перемовини, путін «не виявив зацікавленості в серйозних переговорах».

«Ми маємо підтримати ідею, що Україна має перемогти, а путін - зазнати сильної поразки», - заявив у коментарі Голосу Америки директор з глобальної політики Інституту Джорджа Буша Девід Креймер. Креймер назвав «обурливим», коли хтось вказує Україні йти на поступки.

«Якщо українці вирішать, що настав час сісти за стіл переговорів, це їхнє рішення, і ми маємо їх підтримати у цьому. Але ми не маємо тиснути на них, щоб вони починали переговори та ішли на поступки росіянам. Це означало б винагороджувати путіна і росіян за жахливі злочини, які вони вчинили, та порушення суверенітету і територіальної цілісності України», - додав він.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.