​Відлуння вибухів у Криму долетіло до США та Європи - країни коментують законність цілей для ЗСУ на півострові

США вважають, що Україна має право на самозахист, сказав речник Білого дому, відповідаючи на запитання Голосу Америки про те, чи вважають США російські військові бази в Криму законною ціллю для ЗСУ. «Україна має право захищати себе і ми підтримуємо зусилля України із захисту суверенітету та територіальної цілісності», - сказав речник Ради національної безпеки США, повідомляє «Голос Америки».


Під час спільної прес-конференції в Стокгольмі канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон також відповідали на запитання про те, чи можуть українські ЗСУ використовувати надану Заходом зброю для деокупації Криму.

«Ця зброя для того, щоб Україна могла з її допомогою захистити свою територіальну цілісність і суверенітет», - наводять слова Шольца ЗМІ. Андерссон також додала, що зброя потрібна, щоб «Україна могла захистити й оберігати свою територіальну цілісність».

Як відомо, 16 вересня в Криму пролунали вибухи на складах боєприпасів поблизу кримського Джанкоя. Також рашистська преса повідомила про пошкодження залізниці, що веде з Криму на материк.

9 вересня через вибухи на аеродромі «Саки», за даними британської розвідки, росія втратила щонайменше вісім літаків.

Керівництво України публічно не взяло на себе відповідальності за вибухи. У росії заявили про диверсію, або, стосовно вибуху в Саках, - випадкову детонацію.

Однак видання The New York Times, з посиланням на неназваного українського посадовця, вказало, що за вибухами може стояти «елітний український підрозділ», що діє в тилу ворога.

Україна знайшла російську «Ахілесову п'яту» в Криму, пише про нещодавні удари британський аналітик Марк Галеотті. Він вказує на те, що Україна методично атакує російські склади боєприпасів і цим руйнує логістику сил рф.

«Через те, що росіяни покладались на масовані бомбування для свого просування, це [руйнування сховищ зброї] серйозно шкодить можливостям нападати і зривати контрнаступ України», - пише Галеотті в статті для британського видання Spectator.

Як «Голос Америки» повідомляв раніше, на думку деяких експертів, з якими говорили західні ЗМІ, вибухи в Криму були, ймовірно, спричинені використанням українськими силами балістичних ракет малої дальності «Грім-2» українського виробництва, або неідентифікованої західної системи чи модифікованих літальних апаратів без екіпажу (БПЛА) з боєприпасами.

Колишній командувач збройних сил США в Європі генерал Бен Годжес заявив, що «немає абсолютно жодного сумніву, що вибухи були спричинені не випадковою детонацією, а атакою, за якою стояли українські сили або диверсанти».

Вибух у Джанкої, Крим, 16 серпня 2022. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.