​Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що треба засвоювати уроки на прикладі української війни

Політична воля та рішучість країн партнерів може змінити ситуацію на полі бою в Україні, - заявив міністр оборони Великобританії Бен Воллес і висловив гордість тим, що Велика Британія була однією з країн, які сприяли переламу на полі бою в Україні, повідомляє «ГолосАмерики».

«Приклад України показав, що якщо ми готові й сповнені рішучості, коли ми йдемо на політичні ризики, і якщо ми справді віримо в наші цінності, ми справді можемо вплинути на ситуацію. І ми вплинули на ситуацію в Україні, я дуже пишаюсь цим», - зазначив глава британського Міноборони під час конференції з оборони та безпеки 6 березня.

Поки деякі лідери країн Заходу уникають уточнення, яким вони бачать закінчення війни в Україні, Бен Воллес наголосив: «Ми з Україною до кінця. І цей кінець, як я сподіваюсь, це вихід росіян з України, й примушення росії до якоїсь переговорної позиції, де Україна буде - в позиції сильного і зможе вирішити, яким вона хоче бачити своє майбутнє».

За його словами, у довготривалій перспективі «росія вже програла», принаймні тим, що російський президент володимир путін втратив будь-який вплив у світі через цю війну. При цьому, як вважає Воллес, у цій війні будуть опосередковані переможці. «Китай тут виграє», аналізує урядовець. Він нагадав, що росія вже продає енергоресурси Китаю зі знижкою у 25%, «тому що не може знайти інших покупців. І через це росія стає залежною від Китаю, і це те, чого вони дуже хотіли запобігти».

Міністр оборони також заявив, що війна в Україні показала, що військове обладнання в самій Великій Британії «відчайдушно потребує заміни» та модернізації, і ці оновлення, за його словами, потрібно зробити значно швидше, ніж раніше планувалося.

«Ми повинні інвестувати в майбутнє і засвоювати уроки з того, що ми спостерігаємо на полі бою», - зазначив Воллес. Він вважає за необхідне для уряду ухвалити оборонний бюджет на 10 років, щоб забезпечити довгострокову стабільність у питані військових інвестицій.

Досвід України показує необхідність інвестувати в засоби радіоелектронної боротьби та в захист неба, зазначив міністр.

«Що нам показав досвід України, якщо в тебе немає можливостей радіоелектронної боротьби, ти стаєш дуже вразливим і використовуєш дуже дороге обладнання на хибні мішені і в неправильних місцях, - сказав міністр оборони Воллес, додавши, наскільки важливим є виявлення ворожих безпілотних апаратів. - Порівняно дешеві дрони можуть перетворити дуже дорогий танк у згорілу пічку».

Викликом військових у майбутньому він назвав використання штучного інтелекту у воєнних цілях: «Як показує досвід України, тепер кожна людина з мобільним телефоном – це той, хто збирає дані розвідки. І питання, як використати цю інформацію. І це виклик зараз».

«Штучний інтелект може бути корисним у війську, щоб відправляти безпілотники на пошук мішені, щоб він сам знайшов свою ціль, чи то атакувати, чи для збору інформації», - проаналізував глава британського оборонного відомства.

Українських солдатів Бен Воллес назвав дуже дисциплінованими на тренуваннях у Британії: «Вони навіть не вмикають своїх мобільних телефонів».

Раніше, у лютому, Бен Воллес заявляв, що війна в Україні, на його думку, триватиме ще принаймні рік.

«росія показує повну зневагу не лише до життів людей в Україні, але і до власних військових, - заявив він. - Зараз, через 12 місяців [з початку повномасштабного вторгнення], 188 000 російських солдатів загинули чи зазнали поранень у результаті цього катастрофічного прорахунку та агресії президента путіна. Коли хтось перетинає межу і вважає, що так можна ставитись до власних людей і фактично перетворює власне військо на м'ясорубку, не думаю, що він зупиниться».

Бен Воллес. Фото Reeuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.