​У Китаї від посольств інших держав вимагають не виставляти на видноту символи підтримки України

Посольства і представництв міжнародних організацій у Китаї, згідно з повідомленням агенції Reuters, отримали вимоги від китайського уряду не демонструвати символи підтримки України, виставлені після початку російського вторгнення в Україну в лютому минулого року, пише «Голос Америки».


Агенція посилається на неназваних дипломатів і подає цитату з того, що названо письмовою вимогою китайського міністерства з датою 10 травня: «Не використовуйте зовнішні стіни будівель для виставляння політизованої пропаганди, щоб уникнути розпалювання суперечок між країнами».

У тому листі конкретно не сказано про українські прапори чи інші символи, але агенція каже, що чотири дипломати в Пекіні, які побажали залишатися неназваними, сказали, що в цьому випадку, вочевидь, йдеться про прояви солідарності з Україною.

Китайська сторона ще не подавала офіційних роз’яснень стосовно того листа посольствам.

Українські символи у Пекіні розміщували, зокрема, на будівлях дипломатичних представництв Великої Британії, Канади, Німеччини, Польщі та місії Європейського Союзу.

Повідомлення з’явилося на тлі дискусій стосовно того, чи може Пекін відігравати неупереджену роль у дипломатичних намаганнях покласти край російській війні проти України.

Чільний китайський дипломат Лі Хуей цього тижня здійснює поїздку, відвідуючи Україну, Польщу, Францію і росію, для, як заявило китайське зовнішньополітичне відомство, «пошуку політичного вирішення української кризи».

Китайські посадовці, так само як і російські, не називають напад росії на Україну вторгненням, а також подібно до російських джерел не використовують слово війна, коли йдеться про бойові дії між росією і Україною.

У Пекіні кажуть, що дотримуються принципів територіальної цілісності й суверенітету всіх держав і, зокрема, коли йдеться про Україну, але, на відміну від більшості країн світу, Китай досі не засудив росію за напад на Україну і не вимагав вивести російські війська з української території.

26 квітня відбулася перша за понад рік після початку лютневого російського вторгнення телефонна розмова українського президента Володимира Зеленського з китайським керівником Сі Цзіньпінем.

Перед тим у березні Сі Цзіньпінь здійснив триденний державний візит до москви, який в умовах міжнародної ізоляції росії став поодиноким виявом зовнішньої підтримки російського президента владіміра путіна.

У річницю лютневого російського вторгнення в Україну китайське міністерство закордонних справ оприлюднило документ під назвою «Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи».

Дванадцять пунктів того документа проголошують: «1.Повагу до суверенітету всіх країн; 2.Відмову від менталітету Холодної війни; 3.Припинення бойових дій; 4.Відновлення мирних переговорів; 5.Розв’язання гуманітарної кризи; 6.Захист цивільних і полонених; 7.Охорону атомних електростанцій; 8.Зменшення стратегічних ризиків; 9.Сприяння експорту збіжжя; 10.Припинення односторонніх санкцій; 11.Збереження стабільності ланцюгів постачань; 12.Сприяння постконфліктній відбудові».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Воскресная ночь была неспокойная - враг атаковал нашу страну дронами типа «шахед» в количестве 29 штук. Все БпЛА были уничтожены

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.